Εκτός συνόρων ο όμιλος G.A.P. Vassilopoulos

Εκτός συνόρων ο όμιλος G.A.P. Vassilopoulos

 


 


Γενικός αντιπρόσωπος της SIX Payment Services (Europe) S.A. στην Κύπρο και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Διεύρυνση των υπηρεσιών του και επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό καταγράφει με επιτυχία ο όμιλος G.A.P. Vassilopoulos, υλοποιώντας το στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη του δικτύου του στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, αλλά και να επεκταθεί σε καινούργιες χώρες και αγορές.

Ορόσημο στην πολύχρονη διαδρομή του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε για γενική αντιπροσώπευση της SIX Payment Services (Europe) S.A.

Προσηλωμένος στο όραμα που έθεσε από την ίδρυσή του το 1964 για εξυπηρέτηση της εμπορικής κοινότητας παρέχοντας αλληλένδετες υπηρεσίες κάτω από την ίδια στέγη ως «one-stop-shop», o Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos δραστηριοποιείται σήμερα μέσω 3.000 και πλέον γραφείων, συνεργατών και σημείων πώλησης σε όλη την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Ισραήλ στους τομείς των logistics, μεταφοράς, αποθήκευσης, διανομής, merchandising, ασφαλίσεων Γενικού Κλάδου, ασφαλίσεων πιστώσεων, διαχείρισης αεροδρομίων και λιμανιών, διεθνών και παγκύπριων υπηρεσιών ταχυμεταφορών courier.

 

Συνεργασία G.A.P. και SIX

Ορόσημο στην πολύχρονη διαδρομή του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε για γενική αντιπροσώπευση της SIX Payment Services (Europe) S.A. σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα πλαίσια συνεργασίας των δύο πλευρών ο Όμιλος θα προσφέρει σύγχρονα τερματικά συστήματα πληρωμών για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών. Συγκεκριμένα θα αναλάβει την πώληση της υπηρεσίας SIX με δικές του στρατηγικές marketing, καθώς και τη διαχείριση των τερματικών συστημάτων πληρωμών στις οκτώ χώρες που ήδη δραστηριοποιείται, αλλά και σε όλη την ΕΕ.

Οι υπηρεσίες πληρωμών της SIX Payment Services και της G.A.P. Vassilopoulos θα περιλαμβάνουν συνολικές και κατά παραγγελία λύσεις για ασφαλείς συναλλαγές πληρωμών άνευ μετρητών στα σημεία πώλησης, που αφορούν αποδοχή καρτών, επεξεργασία πληρωμών, υποδομές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν κάθε σημείο επαφής του πελάτη, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, διαδικτύου, τηλεφωνικών κέντρων κι εργασιών πρόσωπο με πρόσωπο. Επιπρόσθετα, θα παρέχεται άμεση εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη.

 

SIX Payment Services

Γενικότερα, η SIX Group είναι ο κύριος παροχέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελβετία. Το προσωπικό της αριθμεί περί τα 3.800 άτομα και έχει παρουσία σε 33 χώρες. Εδρεύει στη Ζυρίχη και στις υπηρεσίες της περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η εκκαθάριση των ενδοτραπεζικών συναλλαγών της Ελβετίας (interbank clearing). Ανήκει σε 130 διεθνείς τράπεζες της Ελβετίας, οι οποίες είναι ταυτόχρονα – μαζί με άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα – χρήστες των υπηρεσιών της.

Επίσης, περιλαμβάνει τη SIX Swiss Exchange, που είναι ένα από τα κυριότερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με αξίες αγοράς που υπερβαίνουν τα 1.000 δισ. ελβετικά φράγκα. Η SIX Payment Services (Europe) S.A. αποτελεί θυγατρική της SIX Group κι έναν αξιόπιστο συνεργάτη που χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να εγγυηθεί τη ροή πληροφοριών και χρημάτων μεταξύ τραπεζών, εμπόρων, επενδυτών και παροχών υπηρεσιών. Έχει τραπεζική άδεια στην Ελβετία και θεωρείται συστηματικά σημαντική. Η λειτουργία της επιβλέπεται από την Εποπτεύουσα Αρχή της Ελβετικής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς (FINMA) και την Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB).

 

Διέξοδος από την οικονομική κρίση και επέκταση

Η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο εξωτερικό συμβάλλει στην απόκτηση διεθνούς αναγνώρισης, με θετικές προοπτικές γεωγραφικής επέκτασης στο μέλλον, καθώς και αναγνώριση και σεβασμό από μελλοντικούς συνεργάτες. Το σοκ που υπέστη η κυπριακή οικονομία το 2013 μετά τα δραματικά γεγονότα στον τραπεζικό τομέα, ήταν ένα τεστ αντοχής για το κυπριακό επιχειρείν, που ανέδειξε τις πολλαπλές προκλήσεις και ευκαιρίες για τις κυπριακές επιχειρήσεις. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αποδείχθηκαν σωτήρια για τις εταιρείες που αντιλήφθηκαν τα μηνύματα των καιρών και δεν εφησύχασαν ήταν η μεθοδικότητα, η εξωστρέφεια, η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ο δυναμισμός και ο σταθερός βηματισμός.

 

Μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών

Μεταξύ άλλων ο όμιλος δραστηριοποιείται: Λιμενικές Υπηρεσίες (Κοινοπραξία DP World και G.A.P. Vassilopoulos, P&O Maritime και G.A.P. Vassilopoulos), Προώθηση Φορτίων (DB Schenker), Πρακτορεύσεις Πλοίων (K-Line, Hapag-Lloyd, Multiport), Διαχείριση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Αποθήκευση Προϊόντων (20.000 τ.μ. αποθηκευτικοί χώροι), Διανομή προϊόντων, Merchandising, Ανασυσκευασία και Σήμανση, Διεθνείς Πληρωμές σε Ξένο Συνάλλαγμα (Western Union Business Solutions), Διεθνείς Μεταφορές Χρημάτων (Western Union), Διαχείριση Διεκπεραίωσης και Εκκαθάρισης Συναλλαγών με κάρτες (SIX), Παγκύπριες Ταχυμεταφορές Courier (G.A.P. Akis Express σε 100 σημεία Παγκύπρια), Διεθνείς Μεταφορές Courier (Fedex), Υπηρεσίες Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροδρομίων (Swissport), Εκπροσώπηση Αεροπορικών Εταιρειών, Ασφαλιστικές Υπηρεσίες (Lloyds Coverholders, XL Catlin, IMG, Coface, Atradius, Euler Hermes), Εκτελωνισμοί και Τελωνειακή Αποθήκευση, Εφοδιασμό Πλοίων, Ξενοδοχεία (Classic Hotel), Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες (Club Med), Εισερχόμενος Τουρισμός.

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα