Ελέγχους σε όλους τους λογαριασμούς των μεταναστών από τις βρετανικές τράπεζες

Ελέγχους σε όλους τους λογαριασμούς των μεταναστών από τις βρετανικές τράπεζες

 


 


Ελέγχους σε όλους τους λογαριασμούς μεταναστών θα διεξάγουν από τον Ιανουάριο του 2018 οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, ως μέρος της καταστολής παράνομων πράξεων στη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

“Από τον Ιανουάριο οι τράπεζες και οι οικοδομικές εταιρείες θα υποχρεωθούν να διενεργούν τακτικούς ελέγχους στους μετανάστες που κατέχουν τρεχούμενους λογαριασμούς σε σχέση με στοιχεία γνωστών παράνομων μεταναστών, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι πελάτες τους είναι όντως γνωστό ότι βρίσκονται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο AFP.

Η επιβεβαίωση της ημερομηνίας έρχεται μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο, τον Δεκέμβριο του 2016, ενός νέου νόμου περί μετανάστευσης, ο οποίος απαιτεί από τις τράπεζες να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να δηλώνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών πελάτες που διαπιστώνουν ότι παραβιάζουν τους κανόνες περί μετανάστευσης.

“Αυτό είναι μέρος της συνεχιζόμενης εργασίας μας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Οι άνθρωποι που είναι εδώ νόμιμα δεν θα επηρεαστούν”, τόνισε ο εκπρόσωπος.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα