Ελένη Θεοχάρους: Άποτελέσματα μόνο με στοχευμένες ενέργειες

Ελένη Θεοχάρους: Άποτελέσματα μόνο με στοχευμένες ενέργειες


 


Μόνο εάν η δίνεται στοχευμένα η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κράτη της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού, θα μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική, ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας στα πλαίσια προγεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, που οργάνωσε το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο.

Στο πρόγευμα εργασίας που είχε σαν θέμα την «Αναπτυξιακή πολιτική της ΕΕ και το ρόλο του ΕΚ», υπογράμμισε πως μόνο με στοχευμένες ενέργειες θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Η κυρία Θεοχάρους που είναι μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης, της Επιτροπής Αναφορών και Μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε  και Τουρκίας, σημείωσε πως μέσα από τις ενέργειες της Ε.Ε ως προς την εφαρμογή των αρχών και των αξιών που εδράζεται , δεν αποκλείονται  και οι διάφορες ενέργειες εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Υπογράμμισε επίσης πως η βοήθεια είναι πολύ πιο αποδοτική όταν διανέμεται απευθείας σε μια κοινότητα ή ένα χωριό παρά να δίνεται στο κράτος για να αποφεύγονται φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Η κυρία Θεοχάρους αναφέρθηκε και στον καταλυτικό ρόλο που έχουν να παίξουν οι τομείς της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Η αναπτυξιακή πολιτική βρίσκεται στο επίκεντρο των εξωτερικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ διεύρυνε σταδιακά την αρχική της επικέντρωση στα κράτη της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού και εργάζεται πλέον με περίπου 160 χώρες ανά τον κόσμο. Πρωταρχικός στόχος της αναπτυξιακής πολιτικής της ΕΕ είναι η εξάλειψη της φτώχειας. Στους επιπλέον στόχους περιλαμβάνονται η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, η προαγωγή της ισότητας των φύλων και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων. Είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός χορηγός στον κόσμο.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις
Tags: Theocharous

Σχετικά με τον Συγγραφέα