Ελληνική Τράπεζα: 20 χρόνια στηρίζει τα Οικολογικά Σχολεία

Ελληνική Τράπεζα: 20 χρόνια στηρίζει τα Οικολογικά Σχολεία

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα και δυναμικά το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», χτίζοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών.

Για άλλη μια χρονιά, η Τράπεζα ήταν χορηγός της Παγκύπριας Τελετής Βράβευσης του Προγράμματος «ΟΙΚΟΛOΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», που διοργανώθηκε στις 16 Μαΐου 2019 στην αίθουσα Πασχάλη Πασχαλίδη στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από τη Ελληνική Τράπεζα , CYMEPA, το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και την, παρευρέθηκε και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, κος Ανδρέας Παπαδόπουλος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους μαθητές για τον ενθουσιασμό τους και τη CYMEPA για την αγαστή συνεργασία. Όπως τόνισε, τα Οικολογικά Προγράμματα στα σχολεία κατάφεραν να αλλάξουν το τοπίο. «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών δημιουργεί τις συνθήκες και τις βάσεις για περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες. Σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας ότι θα αποδώσουν περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον από ό,τι δώσαμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»:
Η Ελληνική Τράπεζα με γνώμονα την επιμόρφωση των παιδιών για διατήρηση του περιβάλλοντος, επιχορηγεί από το 1999 το Διεθνές Πρόγραμμα της FEE (FOUNDATION FOR ENVIROMENTAL EDUCATION) «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Μέσα από τη μελέτη θεμάτων όπως: Ενέργεια, Νερό, Απορρίμματα, Βιοποικιλότητα, Περιβάλλον & Πολιτισμός κ.λπ., στόχος του προγράμματος είναι οι αυριανοί πολίτες να αποκτήσουν μια πιο υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο Περιβάλλον και την Αειφορία. Κινητήρια δύναμη των Οικολογικών Σχολείων είναι η Περιβαλλοντική Επιτροπή του κάθε Σχολείου που διενεργεί την Επισκόπηση του Περιβάλλοντος και καταρτίζει το Σχέδιο Δράσης του. Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με τη CYMEPA, τον Eθνικό Xειριστή του Προγράμματος. Το κάθε Οικολογικό Σχολείο, παίρνοντας στοιχεία από το Αναλυτικό Πρόγραμμα, καταρτίζει τον Οικολογικό του Κώδικα. Μαζί με τους μαθητές, συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος το διδακτικό προσωπικό, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι γονείς κ.α. βοηθώντας έτσι στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Στόχος είναι χρόνο με το χρόνο να συμμετέχουν όλο και περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα αυτό. Φέτος, ο αριθμός των Οικολογικών Σχολείων ήλθε στα 260.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ