Emirates A380 θα πετάξει προς το Αμμάν

Emirates A380 θα πετάξει προς το Αμμάν


Η αεροπορική εταιρεία γιορτάζει το 30ο έτος της υπηρεσιών στην Ιορδανία με μια ειδική για μία φορά πτήση

 

Η Emirates θα λειτουργήσει μια ειδική για μία φορά υπηρεσία A380 στο Αμμάν στις 25 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας 30 χρόνια δέσμευσης στην Ιορδανία. Το διώροφο «ναυαρχίδα» αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας, με τη δυνατότητα να μεταφέρει 500 επιβάτες την ίδια στιγμή, θα γράψει ιστορία όταν γίνει η πρώτη προγραμματισμένη υπηρεσία A380 προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia, και θα είναι, επίσης, η πρώτη φορά που το A380 λειτουργεί εμπορικά στο Λεβάντ.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία A380 της Emirates θα λειτουργήσει ως EK 901 και 902 EK, που θα αναχωρήσει από το Ντουμπάι στις 7.25πμ και θα φτάσει στο Αμμάν στις 9.30πμ. Η πτήση στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το Αμμάν στις 1.00μμ φθάνοντας στο Ντουμπάι στις 5.00μμ την ίδια ημέρα.

Φέτος είναι ένα ορόσημο για την Emirates, καθώς γιορτάζει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας υπηρεσιών στην Ιορδανία. Με την υποστήριξη των ιορδανικών αρχών και του Airport International Group, η αξιοποίηση για μία φορά της υπηρεσίας A380 της Emirates έχει καταστεί δυνατή μέσα από σημαντικές αναβαθμίσεις των υποδομών για να φιλοξενήσει το αεροσκάφος. Από την εισαγωγή του στο στόλο της Emirates το 2008, το A380 έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής με τους πελάτες, και η επερχόμενη υπηρεσία θα δώσει τον επόμενο μήνα στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βιώσουν αυτό το επαναστατικό αεροσκάφος και την καλύτερη εξυπηρέτηση στον ουρανό.

Ο Ιορδανός Υπουργός Μεταφορών, Μηχανικός Yahya Kisbi, δήλωσε: «Η απόφαση να φέρουμε το Emirates A380 για μια μοναδική πτήση στο Αμμάν είναι μια απόδειξη της ανταγωνιστικότητα των υποδομών της αεροπορίας και του ισχυρού τομέα των μεταφορών της Ιορδανίας. Ευχαριστούμε την Emirates για τη μακρόχρονη συνεργασία και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη ναυαρχίδα της αεροπορικής εταιρείας στο Αμμάν τον επόμενο μήνα.»

Η Emirates εκτελεί πτήσεις στην Ιορδανία από το 1986, και έκτοτε έχει μεταφέρει πάνω από 4,1 εκατομμύρια επιβάτες. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η Emirates έχει μεταφέρει επίσης 100.000 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα. Η Emirates έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Ιορδανία με τη σταδιακή αύξηση των υπηρεσιών της, και σήμερα εκτελεί τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αμμάν και Ντουμπάι.

Η Emirates απασχολεί επίσης σχεδόν 400 ιορδανούς υπηκόους σε όλο τον οργανισμό, που συμπεριλαμβάνει 60 μέλη Πληρώματος Καμπίνας. Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί επίσης έντεκα ιορδανούς πιλότους, εκ των οποίων επτά λειτουργούν το Α380.

Το Emirates A380 που θα πετάξει προς Αμμάν θα είναι σε μια διαμόρφωση τριών κατηγοριών θέσεων, με 429 γενναιόδωρα ευρύχωρα καθίσματα στην Οικονομική θέση στο κατώτερο κατάστρωμα, 76 άρτια εξοπλισμένα πλήρως επίπεδα καθίσματα στη Διακεκριμένη Θέση και 14 Ιδιωτικές Σουίτες στην Πρώτη Θέση στο επάνω κατάστρωμα. Μόλις το A380 φτάσει σε σταθερό υψόμετρο πλοήγησης οι επιβάτες στην καμπίνα της Πρώτης Θέσης μπορούν κατόπιν αιτήματος να απολαύσουν ένα από τα δύο Shower Spa στο αεροσκάφος πριν συναντηθούν με συνταξιδιώτες premium κατηγορίας στο On Board Lounge, όπου μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να δικτυωθούν και να απολαύσουν δωρεάν ποτά, ορεκτικά και άλλους εκλεκτούς μεζέδες στα 40.000 πόδια.

Οι επιβάτες σε όλες τις κατηγορίες μπορούν να απολαύσουν το πολυβραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας ‘ice’ Digital Widescreen της Emirates, προσφέροντας πάνω από 2.500 κανάλια ψυχαγωγίας κατ’ απαίτηση που είναι διαθέσιμη σε 37 γλώσσες. Η μεγαλύτερη επιλογή προγραμμάτων στον ουρανό περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκπομπές, καινούριες ταινίες, παιχνίδια, podcasts και Live TV, που συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη επιλογή προγραμμάτων στα αραβικά. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να απολαύσουν δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στο αεροσκάφος σε όλες τις πτήσεις του Α380.

Η Emirates διαθέτει σήμερα 81 αεροσκάφη τύπου Α380 σε υπηρεσία και 61 σε αναμονή παράδοσης, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως. Περισσότεροι από 57 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει με το Emirates Α380 από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008, και το αεροσκάφος έχει επισκεφθεί περισσότερα από 60 αεροδρόμια για μια μόνο πτήση και για μόνιμες υπηρεσίες. Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί σήμερα το A380 σε πάνω από 40 παγκόσμιους προορισμούς και πρόσφατα ανακοίνωσε την αξιοποίηση του στην Γκουανγκζού από την 1η Οκτωβρίου, η οποία είναι ένας δημοφιλής εμπορικός προορισμός για τους ταξιδιώτες από την Ιορδανία.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου. Η Emirates εκτελεί πτήσεις πέντε φορές την εβδομάδα – κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – ταξιδεύοντας προς Αθήνα. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, η πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι και πηγαίνει στη Μάλτα. Η απογευματινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από τη Μάλτα στην επιστροφή της στο Ντουμπάι.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα