Αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του app “Λιλλήκας 247”

Αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του app “Λιλλήκας 247”

 


 


Tην εφαρμογή (application) με την ονομασία «Λιλλήκας 247» (24 ώρες, 7 ημέρες), παρουσίασε ψες το Επιτελείο του Υποψηφίου Προέδρου, Γιώργου Λιλλήκα. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε την εφαρμογή πρωτοποριακή, όπου με αυτή δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία, να συμμετέχουν με κριτική, σχόλια, αλλά και ως προς τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο PlayStore

Η εφαρμογή είπε, «προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή το τι κάνουμε στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, να υπάρχει διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν και σε διάλογο».

«Θα επιχειρήσουμε να μεταδώσουμε ζωντανές συναντήσεις, συγκεντρώσεις, μέσα από αυτή την εφαρμογή, να υπάρξουν ανοικτές δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες και οτιδήποτε άλλο θα επιτρέπει στους πολίτες να έχουν πλήρη εικόνα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι ενημερωμένοι πολίτες παίρνουν και τις σωστότερες αποφάσεις».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία «θα ενεργοποιήσει τους πολίτες και τους νέους τους οποίους κάποιοι θέλουν», όπως είπε, «να είναι αδιάφοροι και ανενεργοί», προσθέτοντας ότι η Συμμαχία Πολιτών θέλει τους νέους να είναι ενεργοί για αυτό δεν περιμένουμε να έρθουν οι νέοι κοντά μας καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία πάμε εμείς κοντά τους».

«Επιχειρούμε να επικοινωνήσουμε με τους νέους χρησιμοποιώντας τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας, την δική τους γλώσσα, την τεχνολογία», είπε ο κ. Λιλλήκας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η εφαρμογή θα κινήσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων έτσι ώστε αυτά που και στο παρελθόν αξιοποιήσαμε όπως είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία, και αυτή την φορά θα αξιοποιηθεί και αυτή η τεχνολογία και από τους ίδιους τους πολίτες».

Όπως ανέφερε μιλώντας στου εκπροσώπους των ΜΜΕ η εφαρμογή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο δημοψήφισμα του Brexit και αργότερα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος της προσέγγισης της Συμμαχίας Πολιτών στην αξιοποίηση της τεχνολογίας «κάνοντας ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά σε ότι αφορά τη συμμετοχική δημοκρατία».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα