Ενημερωτική εκδήλωση της PwC Κύπρου για την Οδηγία NIS

Ενημερωτική εκδήλωση της PwC Κύπρου για την Οδηγία NIS

 


Παρουσίαση από τον Ανώτερο Διευθυντή της  PwC Ηνωμένου Βασιλείου

 

Οι τελευταίες εξελίξεις για την Οδηγία Network and Information Systems (NIS) που αφορά την Ασφάλεια Δικτύων & Συστημάτων Πληροφοριών συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σε εκδήλωση της PwC Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία.

Σκοπός της Οδηγίας NIS είναι η θέσπιση μέτρων για την επίτευξη ενός κοινού και ελάχιστου επιπέδου ασφάλειας δικτύων και συστημάτων πληροφοριών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Τάσος Προκοπίου, Συνέταιρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση του κ. James Hunt, Subject Matter Expert, Ανώτερου Διευθυντή της PwC Ηνωμένου Βασιλείου, με θέμα “Πόσο προετοιμασμένοι είστε για την Οδηγία Ασφάλειας Δικτύων & Συστημάτων Πληροφοριών;”

Σε σύντομη παρουσίαση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την εφαρμογή της Οδηγίας προέβη ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας, κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Προκοπίου, σημείωσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και ως εκ τούτου η ασφάλεια των δικτύων και των συστημάτων πληροφοριών αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας. Η ενημέρωση είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα, ώστε στη συνέχεια να σχεδιάσουμε μαζί μια ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης των κινδύνων και διαχείρισης όλων των προκλήσεων».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα