Έντεκα νέα μέλη στον Κυπριακό Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών

Έντεκα νέα μέλη στον Κυπριακό Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών

 


 


Τα έντεκα νέα μέλη του υποδέχθηκε επίσημα ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus), σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στη Λευκωσία, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη. Οι έντεκα νέοι Charterholders απέκτησαν το 2017 τον τίτλο του CFA έχοντας περάσει επιτυχώς την εξέταση και στα τρία απαιτούμενα επίπεδα και έχοντας παράλληλα συμπληρώσει εργασιακή εμπειρία τεσσάρων ετών στο αντικείμενο της χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους κατόχους του τίτλου CFA στην Κύπρο, καθώς και ιδρυτικό μέλος του CFA Society Cyprus και πρώτος πρόεδρός του, το 2003. Στην ομιλία του, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε σπουδαίο τον τίτλο του CFA, καθώς συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία που, σε συνδυασμό με την προσπάθεια και τη δουλειά, μπορούν, όπως είπε, να οδηγήσουν σε μεγάλα επιτεύγματα. «Ο τίτλος του CFA είναι πολύ σημαντικός διότι δεν είναι μόνο η γνώση, αλλά και οι ηθικές αξίες που προωθεί. Πρέπει να είστε περήφανοι, είναι μεγάλο βήμα στην καριέρα σας. Όταν πήρα εγώ τον τίτλο, ήμασταν μόνο τρεις ή τέσσερις, σήμερα είμαστε 124, άρα διανύσαμε μεγάλη απόσταση. Είμαι πολύ περήφανος που έχω αυτό τον τίτλο. Ακόμη και ως υπουργός, αξιοποιώ τη γνώση που απέκτησα ως CFA πολύ περισσότερες φορές απ’ όσες νομίζετε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Παναγιώτης Χρυσοστόμου, συνεχάρη με τη σειρά του τα νέα μέλη και τόνισε ότι ο τίτλος του CFA θα προστεθεί δίπλα στο όνομά τους, δείχνοντας ότι έχουν αποκτήσει μια ευρεία γκάμα πραγματικών εργασιακών δεξιοτήτων ανάλυσης, τεχνική κατάρτιση και τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα που απαιτούνται για να παρέχουν πρώτης τάξης χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των πελατών και της κοινωνίας ως σύνολο. Ευχαρίστησε επίσης τον υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, έναν από τους πρώτους κατόχους του τίτλου CFA στην Κύπρο και πρώτο πρόεδρο του CFA Society Cyprus για τη στήριξη που παρέχει στον Σύνδεσμο και τις δράσεις του.

Τα νέα μέλη του CFA Society Cyprus είναι οι Aslihan Aksoy, Αδάμος Αναστασίου, Vruyr Gabrielyan, Παναγιώτης Γεωργίου, Igor Gorshkov, Μάριος Κουμπαρής, Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης, Αναστασία Λοϊζίδου, Στυλιανός Προκοπίου, Σάββας Ρίγκας και Λυτώ Μαρία Σαββίδου. Το CFA Society Cyprus συγχαίρει τα νέα μέλη και τους παροτρύνει να συνεχίσουν να πρεσβεύουν τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό και τις ηθικές αξίες που αντιπροσωπεύει το CFA Institute.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)            είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 140.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 124 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.


Comments

comments

Tags: CFA

Σχετικά με τον Συγγραφέα