Εντυπωσίασε τους θεατές η όπερα “Η Απαγωγή από το Σεράι”

Εντυπωσίασε τους θεατές η όπερα “Η Απαγωγή από το Σεράι”


 


Ένα ονειρικό λυρικό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και φέτος οι χιλιάδες φίλοι της όπερας που παρακολούθησαν τις τρείς παραστάσεις του αριστουργήματος του Wolfgang Amadeus Mozart “Die Entführung aus dem Serail”- «Η Απαγωγή από το Σεράι», που ανέβασε το 19ο Pafos Aphrodite Festival στη μαγευτική σκηνή του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Το μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα καθήλωσε το κοινό αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στην πρεμιέρα, όσο και στις δυο άλλες παραστάσεις, που δόθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Η δημοφιλής και ρομαντική όπερα του W. A. Mozart «Η Απαγωγή από το Σεράι», ήταν μια συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization CE.FAC και του θεάτρου της Pisa, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Η καταξιωμένη σκηνοθέτιδα στους τομείς της Όπερας και του Μουσικού Θεάτρου Leigh Holman, επιλέγοντας μια σκηνοθετική γραμμή συνεπή στο πνεύμα του έργου, παρουσίασε μια παραγωγή υψηλών απαιτήσεων, διατηρώντας τα στοιχεία χάριτος και λεπτότητας που απαιτούσε το αριστούργημα του Μότσαρτ. Κρατώντας αμείωτη την προσοχή του κοινού η σκηνοθέτις κατάφερε να εξυψώσει την πολύχρωμη φαντασία του μεγάλου μουσουργού για την Τουρκία, τη ζωντανή και έντονη μουσική, καθώς και την ελαφρότητα και συναισθηματική εμβέλεια της ιστορίας και των χαρακτήρων.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες των σπουδαίων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής συνεπήραν τους θεατές, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με τις φωνητικές ικανότητες και την επιβλητική σκηνική τους παρουσία. Τα ιδιαιτέρως καλαίσθητα κοστούμια από την Mirela Ranzani, τα πλούσια σκηνικά από τον ταλαντούχο Franco Armieri και οι ατμοσφαιρικοί και υποβλητικοί φωτισμοί του Paolo Casati συμπλήρωσαν το μαγικό σκηνικό θέαμα.

Ρίχνοντας την αυλαία του 19ου Pafos Aphrodite Festival, διοργανωτές και φιλόμουσο κοινό ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018 με ένα ακόμη διεθνούς εμβέλειας οπερετικό υπερθέαμα.

Θεσμικοί Χορηγοί του Pafos Aphrodite Festival 2017 είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Μέγας Χορηγός της φετινής διοργάνωσης ήταν η Τράπεζα Κύπρου μέσω του Premier Club. Υποστηρικτής το My Guide Cyprus. Χορηγός Φιλοξενίας το Kanika Hotels and Resorts.


Comments

comments

Tags: cyprus, opera, pafos

Σχετικά με τον Συγγραφέα