Επιχειρηματικό γεύμα διοργάνωσε ο Invest Cyprus στο Τόκυο

Επιχειρηματικό γεύμα διοργάνωσε ο Invest Cyprus στο Τόκυο

Γ.Καμπανέλλας: «Καταγράφεται έντονο ιαπωνικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και την ενέργεια»

Επιχειρηματικό γεύμα στο Τόκιο, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας Νατάσας Πηλείδου και εκπροσώπων κυπριακών εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής του Οργανισμού για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και επιχειρηματικού κέντρου, με βάση τις προτεραιότητες που καθόρισε για περαιτέρω στόχευση και διείσδυση σε νέες αγορές με μεγάλη προοπτική, όπως είναι η Νοτιοανατολική Ασία και η Άπω Ανατολή.

Στο γεύμα συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων ιαπωνικών εταιρειών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στην εγκατάσταση εταιρικής έδρας (headquartering), όπως είναι η πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά και τη γύρω περιοχή, το ελκυστικό φορολογικό σύστημα, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και η υψηλής ποιότητας ζωή.

Μιλώντας στο γεύμα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου αναφέρθηκε στις διαχρονικά στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά σε μεγάλο βαθμό. Όπως είναι γνωστό, η αμοιβαία δέσμευση για ενίσχυση και περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων επισφραγίστηκε με το πρόσφατο άνοιγμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Κύπρο και το επικείμενο άνοιγμα της Πρεσβείας της Κύπρου στο Τόκιο.

Ο Γενικός Διευθυντής του InvestCyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, τονίζοντας τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας καθώς και τη δυναμική που παρουσιάζουν τόσο παραδοσιακά δυνατοί τομείς όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, όσο και νέοι, αναδυόμενοι τομείς της οικονομίας, όπως τα επενδυτικά ταμεία και η τεχνολογία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση των προοπτικών της αγοράς ενέργειας, με τους παρευρισκόμενους να επιδεικνύουν ενδιαφέρον τόσο για τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι προοπτικές της Κύπρου ως εναλλακτικής ευρωπαϊκής βάσης για ασιατικές εταιρείες, με έμφαση στα φορολογικά κίνητρα που παρέχει τόσο γενικής φύσεως, όσο και τομεακά και συγκεκριμένα για τους τομείς της ναυτιλίας, των επενδυτικών ταμείων και το καθεστώς πνευματικών δικαιωμάτων, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης τύπου πάνελ,με συντονιστή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Νικόλα Θεοχαρίδη. Συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών από τις εταιρείες K. Treppides& Co Ltd, KPMG Cyprus και PwC Cyprus.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, στη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκε με λεπτομέρεια το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου και αναδείχθηκαν επενδυτικές ευκαιρίες σε πληθώρα τομέων.

ΟInvestCyprus, έχει ιεραρχήσει ψηλά στις προτεραιότητές του τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Άπω Ανατολής, οι οποίες παρουσιάζουν τεράστιες προοπτικές και μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Invest Cyprus, προγραμματίζει σειρά δράσεων στις αγορές αυτές το αμέσως επόμενο διάστημα.