Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη

 


Στόχος η προβολή της κυπριακής οικονομίας

 

Σε σημαντική προβολή της κυπριακής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη, θα προβεί ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9-14 Σεπτεμβρίου, αποστολή του Συνδέσμου θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για επαφές με οικονομικούς φορείς της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η αποστολή του Συνδέσμου, υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστου Πατσαλίδη, θα έχει συναντήσεις με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τα ΔΣ του ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, του ΕΒΕ Αθηνών, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος θα οργανώσει ειδική εκδήλωση για την κυπριακή οικονομία στην οποία αρμόδιοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου θα ενημερώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος, για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που αφορά τις επιχειρήσεις στην Κύπρο και γενικά τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Σχολιάζοντας αυτή τη νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Ιωσήφ Ιωσήφ είπε ότι «επιλέξαμε να οργανώσουμε τώρα αυτή την αποστολή, γιατί η ΔΕΘ προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία στους κύπριους επιχειρηματίες για επαφές και διαβουλεύσεις με Ελλαδίτες συναδέλφους τους για συνεργασίες».

Πιστεύουμε, τόνισε ο κ. Ιωσήφ, ότι οι Κύπριοι επιχειρηματίες που επιζητούν συνεργασίες με ελλαδικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να τις βρουν όλες στη ΔΕΘ.

Επίσης, πρόσθεσε, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της περσινής επιτυχούς επιχειρηματικής αποστολής από τη Θεσσαλονίκη στην Κύπρο.

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνήσουν για τις λεπτομέρειες στη Γραμματεία του Συνδέσμου στο ΚΕΒΕ (κα Λία Ριρή, τηλ. 22889720).