Επιστολή Αναστασιάδη στο Γενικό Ελεγκτή για το Πέρα Πέδι

Επιστολή Αναστασιάδη στο Γενικό Ελεγκτή για το Πέρα Πέδι

 


 


Επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας «Παρά την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου και τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 30 Οκτωβρίου, για τα θέμα της ανάπτυξης στο Πέρα Πέδι, κάποιοι συνεχίζουν να προβάλλουν ψεύδη, θεωρώντας ότι με τις εν λόγω παλαιοκομματικές προσεγγίσεις που ακολουθούν μπορούν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή, η οποία επισυνάπτεται, ζητά τη διενέργεια σχετικού ελέγχου και δημόσιας κοινοποίησης των αποτελεσμάτων, για να διαφανεί ακόμη μια φορά ότι η λασπολογία από κάποιους δεν στηρίζεται, σε καμιά απολύτως περίπτωση, σε πραγματικά δεδομένα».

Στην επιστολή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Επειδή από κόμματα της αντιπολίτευσης και/ή επιτελεία υποψηφίων προέδρων, προβάλλεται ο ισχυρισμός πως είτε ο ίδιος είτε μέλη της οικογένειας μου έχουν έννομο ή οικονομικό συμφέρον, από την προτεινόμενη ανάπτυξη της εταιρείας Parnitha Development Ltd στην περιοχή «Φτερικούδια» του χωρίου Πέρα Πεδί, Λεμεσού και/ή ότι ο ίδιος έχω ίδιον όφελος και ως εκ τούτου εμπλέκομαι προκειμένου να αντιμετωπιστεί, από τις αρμόδιες αρχές, ευνοϊκά η εν λόγω ανάπτυξη, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως:

Α. Προχωρήσετε τάχιστα σε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα ή έχω την οποιανδήποτε εμπλοκή είτε εκ συμφέροντος είτε κατά κατάχρηση εξουσίας στην προώθηση της εν λόγω ανάπτυξης.

Β. Μέσα στα ίδια πλαίσια επεκτείνεται την έρευνα σας ώστε να καλύπτονται και τυχόν συμφέροντα ή σχέσεις μελών της οικογένειάς μου με την εταιρεία Parnitha Development Ltd  ή την προτεινόμενη ανάπτυξη».

«Θερμή παράκληση όπως γνωστοποιήσετε δημόσια τα αποτελέσματα των ερευνών σας το ταχύτερον», καταλήγει η επιστολή.


Comments

comments

Tags: anastasiades

Σχετικά με τον Συγγραφέα