Έρευνα για τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών

Έρευνα για τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών

 


 


Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζήτησε στοιχεία από την Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών για να διενεργήσει έρευνα της σχέσης συγγένειας των υπαλλήλων της Υπηρεσίας με κατέχοντες τουρκοκυπριακές περιουσίες που παραχωρήθηκαν.

Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων για τις διαπιστώσεις του αναφορικά με τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών, ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι σε τρεις περιπτώσεις ανταλλαγής τ/κ γης με ε/κ γη που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι οι θετικές γνωματεύσεις έγιναν από γυναίκες λειτουργούς των οποίων οι σύζυγοι εργάζονταν στις εταιρείες που επωφελήθηκαν.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις ανταλλαγής τ/κ γης με ε/κ γη που έγινε στην περιοχή Λίμνης στην Πάφο και μια στην περιοχή Ασώματος στη Λεμεσό.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε επίσης σε Τ/κ υπάλληλο της Υπηρεσίας, ο οποίος επωφελήθηκε έκτασης από 1500 σκάλες στην Ανδρολίκου. Σήμερα κατέχει 884 εκτάρια αφού ανακτήθηκε η υπόλοιπη γη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρέδωσε στην Επιτροπή Προσφύγων την εσωτερική μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία καταγράφεται η εικόνα που επικρατεί στη διαχείριση των τ/κ περιουσιών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε στην Επιτροπή ότι θα ανατεθεί σε εμπειρογνώμονα η μελέτη και η καταγραφή των τ/κ περιουσιών με όρους εντολής και χρονοδιαγράμματα που θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή Προσφύγων.


Comments

comments

Tags: cyprus, odyseas

Σχετικά με τον Συγγραφέα