Έτοιμο εντός της ημέρας προσχέδιο του ψηφοδελτίου των Προεδρικών Εκλογών

Έτοιμο εντός της ημέρας προσχέδιο του ψηφοδελτίου των Προεδρικών Εκλογών

 


 


Με την υποβολή της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Υποβλήθηκαν συνολικά εννέα υποψηφιότητες, κατά σειρά υποβολής: Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου, Μιχάλης Μηνά, Χρίστος Χρίστου, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι με βάση τη νομοθεσία υπάρχει προθεσμία έξι ωρών για υποβολή ενστάσεων, για οποιονδήποτε λόγο από αυτούς που αναφέρονται στο άρθρο της σχετικής νομοθεσίας. Εξήγησε ότι μετά την πάροδο του χρόνου των ενστάσεων, οι υποψήφιοι είναι πλέον οριστικοί.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το κυβερνητικό τυπογραφείο και εντός της ημέρας θα είναι έτοιμο το προσχέδιο και αύριο θα το παρουσιάσουμε σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των υποψηφίων», ανέφερε.

Σε ερώτηση για τη σειρά των ονομάτων στο ψηφοδέλτιο εξήγησε ότι αυτή είναι ξεκάθαρη με βάση τη νομοθεσία. Προηγούνται οι υποψήφιοι που κατέρχονται ως υποψήφιοι κομμάτων, άρα προηγείται ο Μιχάλης Μηνά και ακολουθεί ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ. Μετά ακολουθούν οι συνασπισμοί κομμάτων, άρα θα ακολουθήσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος κα μετά θα αναγράφονται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες με αλφαβητική σειρά με βάση το επώνυμο του υποψηφίου. Πηγή: ΚΥΠΕ, Φωτό: Aρχείου


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα