ΕΤΥΚ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων

ΕΤΥΚ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων


 


Για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε βάρος των τραπεζοϋπαλλήλων από πολιτικούς κύκλους, κάνει λόγο η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), σε ανακοίνωση για τα Ταμεία Προνοίας των υπαλλήλων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

«Δυστυχώς κατ’ επανάληψη βιώνουμε την εμπάθεια πολιτικών κύκλων εις βάρος της τραπεζοϋπαλληλικής οικογένειας αφού προκλητικά και επιδεικτικά χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΥΚ.

Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για προσπάθεια κάποιων να χαρακτηρίσουν, όσους τα Ταμεία τους ήταν πάνω από €100.000, ως Golden Boys.

Τα Ταμεία Προνοίας στις Τράπεζες δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις συνταξιοδοτικές ανάγκες των υπαλλήλων άρα δεν υπάρχει στις Τράπεζες το ωφέλημα της Σύνταξης. “Εξ’ άλλου η πρόταση του Υπουργού προβλέπει να δοθούν τα λεφτά στο 65ο έτος (συνταξιοδότηση), δηλαδή σε 10 – 15 χρόνια….!”, αναφέρει.

«Μήπως το συνταξιοδοτικό ωφέλημα της ΑΤΗΚ δεν υπερβαίνει τις €100.000 ούτως ώστε να υπάρχουν εκεί Golden Boys; Γιατί άραγε η επιλεκτική ευαισθησία; Μήπως το συνταξιοδοτικό ωφέλημα στην Κυβέρνηση (Δημόσιος Υπάλληλος) Σύνταξη και εφ’ άπαξ δεν υπερβαίνει κατά πολύ τις €100.000; Γιατί η επιλεκτική ευαισθησία του κ. Υπουργού και της Κυβέρνησης;» αναφέρει η ΕΤΥΚ.

Κάνει επίσης αναφορά στις βουλευτικές και υπουργικές συντάξεις, σημειώνοντας πως ένας Βουλευτής με μία θητεία είναι Golden Boy, το ίδιο και οι Υπουργοί.

Αναφέρει δε πως ένας υπάλληλος στην Τράπεζα με €4.000 μισθό που δούλεψε για 40 χρόνια και είχε και δική του εισφορά (όλοι έχουν) στα Ταμεία Προνοίας (από 3% μέχρι 10%) στο τέλος της καριέρας του αποταμιεύει περίπου €370.000, που αντιστοιχούν με βάση τη φόρμουλα της Κυβέρνησης με σύνταξη περίπου €1.300.

Η ΕΤΥΚ προσθέτει ότι έχει απευθυνθεί με επιστολή σε όλα τα κόμματα, ζητώντας συνάντηση για συζήτηση τρόπων άρσης «αυτής της τρομερής αδικίας που συντελέστηκε και εξακολουθεί να συντελείται σε βάρος των τραπεζικών υπαλλήλων».

Προειδοποιεί δε ότι «αν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει την απόφασή της, τότε θα καλέσουμε τα αρμόδια όργανα της ΕΤΥΚ και δεν θα διστάσουμε να πάρουμε όλες τις δέουσες αποφάσεις, για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων που τόσο κατάφωρα καταπατούνται και να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο την αδικία που συντελείται εναντίον μας».

 


Comments

comments

Tags: ΕΤΥΚ

Σχετικά με τον Συγγραφέα