ΕΤΥΚ: Ερωτηματολόγιο “εκβιασμός” από την Τράπεζα Κύπρου

ΕΤΥΚ: Ερωτηματολόγιο “εκβιασμός” από την Τράπεζα Κύπρου

 


 


Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου με μακροσκελή επιστολή προς τα μέλη της αναφέρεται στο ερωτηματολόγιο, το οποίο καλούνται να απαντήσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι στην Τράπεζα Κύπρου και υποστηρίζει ότι πρόκειται για “εκβιασμό”.

Χαρακτηρίζει «απαράδεχτη ενέργεια της Τράπεζας να αποστείλει σε όλους» τους τραπεζοϋπαλλήλους συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, το οποίο χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει «από προχειρότητα, με ξεκάθαρα καθοδηγητικές ερωτήσεις που στοχεύουν να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους να δώσουν τις απαντήσεις που ‘βολεύουν’ την Τράπεζα».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, η Τράπεζα, “όχι μόνο δεν έχει διασφαλίσει την ανωνυμία ή την εμπιστευτικότητα, αλλά μέσω των διευθυντικών στελεχών της πιέζει τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, υποδεικνύοντας μάλιστα και ποιες θα πρέπει να είναι οι απαντήσεις”.

Οπως αναφέρει η ΕΤΥΚ, η μυστική ψηφοφορία έδωσε την ευχέρεια στους υπαλλήλους να εκφράσουν την πραγματική τους θέληση και για αυτό -θεωρεί – «η Διοίκηση καταφεύγει στο ψυχρό εκβιασμό να κάνει την έκφραση ‘ψήφου’ των συναδέλφων φανερή άρα να φακελώσει ανάλογα τον κάθε ένα».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει περαιτέρω ότι κανένα αποτέλεσμα μιας τέτοιας «έρευνας» δεν είναι πραγματικό και ούτε μπορεί να αξιοποιηθεί από κανέναν σοβαρό μελετητή και συνεπώς δεν εκφράζει τη θέληση του προσωπικού ούτε και δεσμεύει κανένα.

Υποστηρίζει περαιτέρω πως η Διοίκηση της Τράπεζας, όχι μόνο επιθυμεί την κατάργηση των κλιμάκων και των προσαυξήσεων, αλλά προσπαθεί “να αποκτήσει άλλοθι για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των υφιστάμενων συμφωνιών”.

Πραγματικός στόχος της Τράπεζας είναι η μείωση των μισθών κατά 20% και “προσπαθεί να το περάσει μέσα από δήθεν εκσυγχρονισμό”, αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΕΤΥΚ εκφράζει επίσης την άποψη ότι η Τράπεζα συνεχίζει να σπρώχνει προς την υλοποίηση της απόφασης για λήψη απεργιακών μέτρων και εύχεται όπως έστω και την υστάτη η Τράπεζα να αναθεωρήσει τη στάση της, για το κοινό καλό. ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα