ΕΤΥΚ: Κανονικά η αυριανή 24ωρη απεργία στην Ελληνική

ΕΤΥΚ: Κανονικά η αυριανή 24ωρη απεργία στην Ελληνική

 


 

Στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Τράπεζα αφού, σύμφωνα με εγκύκλιο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ, η αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο.

Κάνοντας λόγω για υπαναχώρηση της εργοδοτικής πλευράς από μα συμφωνία που υπήρχε με την ΕΤΥΚ, ο οργάνωση αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να «κλωτσηθούν» εκτός υπηρεσίας 130 περίπου υπάλληλοι της Ελληνικής αλλά ούτε και όλοι οι υπόλοιποι που μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση στο μέλλον αν αφεθεί η Τράπεζα να επιβάλει τις θέσεις.

«Διακηρύττει η Διοίκηση, τόσο προς το προσωπικό της Τράπεζας, όσο και προς τα ΜΜΕ ότι το προσωπικό που επιθυμεί να «εκδιώξει» και να στείλει στη νέα Εταιρεία, δεν πρέπει να ανησυχεί αφού θα έχει την κατοχύρωση του νόμου, την στιγμή που η ίδια η Τράπεζα σήμερα παραβιάζει το νόμο περί προστασίας των μισθών με την μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης. Αυτή την κατοχύρωση εννοεί;», διερωτάται η ΕΤΥΚ.

Κάνει επίσης λόγο για επιχειρούμενο εκβιασμό από πλευράς Διοίκησης, αφού όπως αναφέρει για να υπογράψει η Τράπεζα τη συλλογική σύμβαση, πρέπει η ΕΤΥΚ «να δεχθεί την εργασιακή κατακρεούργηση των συναδέλφων της Διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ακολούθως όλων των υπόλοιπων συναδέλφων της Τράπεζας».

Αναφέρεται επίσης ότι ενδεικτικές της πιο πάνω συνεχιζόμενης αντεργατικής στάσης της Τράπεζας, είναι και οι ενέργειες συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, «τα οποία εκβιάζουν και εκφοβίζουν τους συναδέλφους, με στόχο να μην εξασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, γεγονός απαράδεκτο αλλά ταυτόχρονα εξόφθαλμα παράνομο, ικανό από μόνο του να επιφέρει κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».

Όπως αναφέρεται η ΕΤΥΚ έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους τη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών για λήψη ποινικών μέτρων κατά παντός υπευθύνου και κάλεσε όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην Οργάνωση οποιαδήποτε άλλη τέτοια παρόμοια ενέργεια για να τύχει ανάλογου χειρισμού.

«Γνωρίζουμε ότι η γνωστή διευθυντική ομάδα εκβιαστικά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και το θεσμό των εκτάκτων υπαλλήλων τους οποίους θεωρεί πιο ευάλωτους για να τους επιβάλει τις αντισυνδικαλιστικές της απόψεις. Αν αυτό συμβεί, σας προειδοποιούμε ότι αυτόματα θα αμφισβητήσουμε και θα ακυρώσουμε τη συμφωνία για τους εποχικούς», αναφέρεται ακόμα.

Η αυριανή απεργία αρχίζει στις 7:30 αύριο Παρασκευή και τερματίζεται στις 7:30 π.μ. το Σάββατο.

Η ΕΤΥΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική να απέχουν από την εργασία τους και απολογείται για την ταλαιπωρία του κοινού, αναφέροντας ωστόσο ότι η ευθύνη για την εργασιακή αυτή κρίση βαραίνει αποκλειστικά την ίδια την Τράπεζα.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα