Ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας για το πρώτο γενόσημο του Copaxone® 40 mg/mL

Ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας για το πρώτο γενόσημο του Copaxone® 40 mg/mL

 


 


Η Mylan διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης της οξικής γλατιραμέρης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

 

Η Mylan ανακοίνωσε ότι ο εταίρος της, Synthon, έλαβε έγκριση άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη για το Ενέσιμο Διάλυμα Οξικής Γλατιραμέρης 40 mg/mL, το θεραπευτικά ισοδύναμο γενόσημο του Copaxone® 40 mg/mL της Teva, το οποίο ενδείκνυται για τη θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζουσες μορφές Πολλαπλής Σκλήρυνσης, μίας χρόνιας φλεγμονώδους νόσου του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Η συγκεκριμένη άδεια προστίθεται στην περυσινή έγκριση κυκλοφορίας του Ενέσιμου Διαλύματος Οξικής Γλατιραμέρης 20 mg/mL, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η χορήγηση εθνικών αδειών κυκλοφορίας αναμένεται να ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον.Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mylan, Heather Bresch, δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε που λάβαμε έγκριση άδειας κυκλοφορίας για το Ενέσιμο Διάλυμα Οξικής Γλατιραμέρης 40 mg/mL και ανυπομονούμε να διαθέσουμε το σημαντικό αυτό προϊόν στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Mylan αναγνωρίζει τις δυσκολίες της φροντίδας των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Η έγκριση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να βοηθούμε τόσο τους ασθενείς, όσο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας θεραπευτικές επιλογές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της συγκεκριμένης κοινότητας. Παράλληλα, η εν λόγω έγκριση υπογραμμίζει τις εμπορικές δυνατότητες και την ικανότητα της Mylan να διαθέτει σύνθετα προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο».Η Mylan συνεργάζεται με τη Synthon, τον κατασκευαστή και προμηθευτή των Ενέσιμων Διαλυμάτων Οξικής Γλατιραμέρης 20 mg/mL και 40 mg/mL στην Ευρώπη και διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής και προμήθειας των συγκεκριμένων σκευασμάτων για τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, την Ελβετία, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σουηδία, την Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η Mylan είναι μια παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία που έχει δεσμευτεί να θέτει νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας. Αποστολή της εταιρείας είναι να παρέχει σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προϊόντα υγείας, στοχεύοντας σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Με περισσότερα από 50 χρόνια επιτυχημένης πορείας, παρουσία σε 5 ηπείρους και 40.000 εργαζόμενους, η Mylan βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας κάθε γωνιάς του κόσμου, ως συνεργάτης που προσφέρει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις υγείας σε όλες τις κύριες θεραπευτικές κατηγορίες. Το διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό της, περιλαμβάνει περισσότερα από 7.500 πρωτότυπα, γενόσημα και βιοομοειδή φαρμακευτικά σκευάσματα.

Η Mylan ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2007 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους, προσφέροντας στους Έλληνες ασθενείς ένα ευρύ φάσμα επώνυμων πρωτότυπων και διεθνώς αναγνωρισμένων γενόσημων προϊόντων σε όλες τις κύριες θεραπευτικές κατηγορίες. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέχει στην ελληνική αγορά προϊόντα για την αντιμετώπιση των συστημικών λοιμώξεων, των νευρολογικών, καρδιομεταβολικών, ουρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων, του καρκίνου κ.ά. Παράλληλα, στη δύσκολη για τη χώρα αυτή περίοδο, επιδεικνύει αξιόλογη κοινωνική δραστηριότητα, προσφέροντας σημαντική υλική και οικονομική βοήθεια σε Φορείς Υγείας, επιστημονικούς και φιλανθρωπικούς μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Προσηλωμένη στη δέσμευσή της να δημιουργεί «Καλύτερη Υγεία για έναν Καλύτερο Κόσμο», η Mylan πρωτοπορεί στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές δραστικών φαρμακευτικών ουσιών στον κόσμο. Για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας των προϊόντων της, η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα καθετοποιημένης παραγωγής και κάθε σκεύασμα ανταποκρίνεται σε ένα Ενιαίο Παγκόσμιο Πρότυπο Ποιότητας, ανεξαρτήτως του τόπου παραγωγής του.


Comments

comments

Tags: health

Σχετικά με τον Συγγραφέα