Οι εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας σε νέο ραντεβού Αναστασιάδη-Σίσι

Οι εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας σε νέο ραντεβού Αναστασιάδη-Σίσι


Οι ενεργειακές εξελίξεις Κύπρου-Αιγύπτου, αναμένεται να συζητηθούν σύντομα σε τετ-α-τετ συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπρου Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι δύο ηγέτες είχαν το απόγευμα της Τρίτης μακρά τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις περιφερειακές εξελίξεις και συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων. Συζήτησαν, επίσης, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και συμφώνησαν όπως συναντηθούν σύντομα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε, επίσης, εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις σχετικές με το θέμα διεργασίες σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη στάση αρχών της Αιγύπτου ως μη Μονίμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στις πρόσφατες συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να αναγνωρίζει τον καθοριστικής σημασίας ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα