Φ. Πηλείδης: Λόγω ανταγωνισμού τα ξένα δημοσιεύματα για τα διαβατήρια

Φ. Πηλείδης: Λόγω ανταγωνισμού τα ξένα δημοσιεύματα για τα διαβατήρια

 


Σε θέματα ανταγωνισμού απέδωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης την αρνητική δημοσιότητα που έδωσαν ξένα δημοσιεύματα στην παραχώρηση από την κυπριακή Κυβέρνηση διαβατηρίων ή υπηκοότητας με αντάλλαγμα τις επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πηλείδης είπε ότι αν και “είμαστε σωστοί στον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα αυτό το κράτος, δεν είμαστε πάντα σωστοί με τον τρόπο που ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει αυτό το θέμα».

Κληθείς στο περιθώριο παρουσίασης έρευνας για τις οικογενειακές επιχειρήσεις στην Κύπρο που διεξήγαγε η ΕΥ και το ΚΕΒΕ, να σχολιάσει δημοσίευμά της εφημερίδας Guardian ότι το κυπριακό κράτος έχει αντλήσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, παρέχοντας διαβατήριο ή υπηκοότητα, ο κ. Πηλίδης είπε ότι «υπάρχει διεθνής ανταγωνισμός στο θέμα των διαβατηρίων και «δεν είναι μόνο η Κύπρος που προσφέρει κάποια κίνητρα για επενδύσεις μέσω της υπηκοότητας», προσθέτοντας ότι είναι πάρα πολλές χώρες που το κάνουν αυτό, όπως είναι μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», προσθέτοντας ότι «ο σκοπός δεν είναι να δίνουμε όσο περισσότερα διαβατήρια γίνεται χωρίς να έχουμε πάρα πολύ σοβαρά και αυστηρά κριτήρια».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε ότι «είμαστε σωστοί στον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα αυτό το κράτος αλλά δεν είμαστε πάντα σωστοί με τον τρόπο που ο ιδιωτικός τομέας αντιμετωπίζει αυτό το θέμα».

«Αν δει κάποιος, κάποιες διαφημίσεις είναι εξωφρενικές και δίνουμε βάση για κριτική σε αυτούς που θέλουν να μας ανταγωνιστούν ή που θέλουν να χαλάσουν την εικόνα μας στην Ευρώπη», πρόσθεσε.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα