FML – Δέκα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο

FML – Δέκα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο


 


Κορυφαίος πάροχος τεχνικής διαχείρισης πλοίων σε όλο τον κόσμο

 

Τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Κύπρο, γιορτάζει η Fleet Management Limited, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες διαχείρισης πλοίων, με ιστορία πάνω των 20 ετών και προσωπικό πάνω από 18.000 ειδικευμένους/ καταρτισμένους ναυτικούς, 700 στελέχη ξηράς  και 450 πλοία υπό τη διαχείρισή της.  Με γραφεία σε όλο τον κόσμο, η FML σήμερα είναι κορυφαίος πάροχος τεχνικής διαχείρισης πλοίων, μια εταιρεία που υπερβαίνει τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας.

Τον Μάιο του 2007, η εταιρεία άνοιξε θυγατρική στην Κύπρο για να υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.   Από την ίδρυσή της, η Fleet Management Limited (FML Ship Management Ltd ) λειτούργησε με τρεις βασικές αρχές, τις οποίες η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι την διαφοροποιούν θεμελιωδώς εκ των ανταγωνιστών της στη βιομηχανία διαχείρισης πλοίων. Προτεραιότητά της, είναι η αποδοτική αξιοποίηση πόρων, διαφάνεια των εργασιών, και ορθή διαχείριση των πληρωμάτων των πλοίων.

Sunil Kapoor – Διευθυντής της εταιρείας: «Το εμπορικό μας σχέδιο για το τρέχον έτος είναι να φτάσουμε πάνω από 50 σκάφη στην Κύπρο και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας»

Κύριο μέλημα της FML είναι να παρέχει στους πλοικτήτες, ασφαλείς ναυτιλιακές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρόληψης της ρύπανσης διατηρώντας παράλληλα την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων , και διασφαλίζοντας την καλύτερη απόδοση της κάθε επένδυσης και την ενίσχυση της επιστροφής επένδυσης.

Η FML προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πλοιοκτήτη. Αυτές περιλαμβάνουν τις τεχνικές και μηχανολογικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση και τη διαχείριση του πληρώματος, την εποπτεία κατασκευής νέου πλοίου, την ασφάλιση, τις ανεξάρτητες έρευνες, τη γενική εποπτεία, τους ελέγχους και την εμπορική διαχείριση. Όλα τα πλοία υπό τη διοίκηση της εταιρείας διασφαλίζονται από τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 και ISM από το DNVGL.

Η Fleet Management έχει επίσης ένα από τα καλύτερα ιστορικά ασφαλείας στον κλάδο και πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνολογίας προστασίας της θαλάσσιας ρύπανσης.

Η δύσκολη αρχή

Τον Μάιο του 2017, η εταιρεία έκλεισε 10 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο που ήταν ορόσημο για την Ευρωπαϊκή πoρεία της. Ο άνθρωπος που πήρε στα «χέρια» του την ευθύνη της ανάπτυξης εργασιών στην Κύπρο ο Sunil Kapoor διετέλεσε διευθυντής της κυπριακής θυγατρικής εταιρείας μετά από μια σταδιοδρομία στην εταιρεία ως επικεφαλής από το 1996.  “Ξεκινήσαμε με μια χούφτα πλοίων- ψυγείων και η αρχή ήταν δύσκολη. Στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργούσαμε στη βάση της επιβίωσης. Ακολούθως, με τα χρόνια οι εργασίες μας απογειώθηκαν όπως και η απόδοση της εταιρείας».

Το 2013, όπως περιγράφει ο κ. Kapoor, η εταιρεία υπέστη σοβαρό πλήγμα λογω της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, αλλά παρ’ όλες τις δυσκολίες η εταιρεία κατόρθωσε να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και σταδιακά βγήκε από την κρίση χωρίς αλλοιώσεις.

Ο κ. Kapoor περιγράφει την ανάπτυξη του γραφείου ως ταραχώδη προσθέτωντας ότι στην δεκαετή πορεία της FML στην Κύπρο, η εταιρεία χαρακτηρίζεται από σκληρά εργαζόμενους και αφοσιωμένους επαγγελματίες. Το γραφείο της FML στην Κύπρο, απασχολεί πλέον, πάνω από 40 άτομα και επεκτείνεται.  «Οι πελάτες, επιλέγουν την FML για τις πρακτικές προσεγγίσεις για την άρτια εξυπηρέτηση και την εμπειρία στη διαχείριση των πλοίων. Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχημένη λειτουργία μας εδώ στην Κύπρο και την αναπτυσσόμενη πορεία», δήλωσε ο κ. Kapoor.

Τεχνικό πλεονέκτημα

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η FML πρωτοπόρησε σε πολλά από τα πρότυπα κατασκευής, ασφάλειας και τεχνικών προδιαγραφών που έχουν γίνει δείκτες αναφοράς στη βιομηχανία. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογία και σήμερα, μέσα από το δικό της εξειδικευμένο, ιδιόκτητο λογισμικό PARIS (Υποδομή Σχεδιασμού και Υποβολής Αναφορών για Πλοία), είναι σε θέση να παρέχει στους εφοπλιστές έναν ηλεκτρονικό-διαδραστικό πεδίο σε πραγματικό χρόνο, που έχουν λίγες εταιρείες διαχείρισης πλοίων.

Επιπλέον, η FML εφαρμόζει αρκετές πρωτοποριακές διαδικασίες, όπως το FMTI (Training Fleet Management Training), το TOLAS (Εκπαίδευση για το Χερσαίο και το Θαλάσσιο) και το βραβευμένο πρόγραμμα SAFER +, που βασίζεται στη συμπεριφορά στην ηγεσία για την ασφάλεια.

Συνεχής ανάπτυξη

Παρά τις δυσκολίες στον τομέα ο κ. Kapoor  δηλώνει την αισιοδοξία του για τη μελλοντική εξέλιξη στη ναυτιλία.  «Η ναυτιλία περνά κρίση και σχεδόν όλοι χάνουν χρήματα. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ιδιοκτήτες μας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ασφάλεια».  Όμως, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, το σχέδιο της FML είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται. «Το εμπορικό μας σχέδιο για το τρέχον έτος είναι να φτάσουμε πάνω από 50 σκάφη στην Κύπρο και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε όλο τον κόσμο στο Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι και να δραστηριοποιηθούμε στις αγορές της Ελλάδας, της Νορβηγίας και της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Kapoor.

Επετειακοί εορτασμοί

Το Σεπτέμβριο 2017 η FML Cyprus γιορτάζει τα γενέθλιά της μια μεγάλη εκδήλωση που παρέθεσε σε πελάτες, συναδέλφους, συνεργάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, στην οποία κλήθηκαν να παραστούν προσωπικότητες από την πολιτική και δημόσια ζωή της Κύπρου. Επίσης σε εορταστικό δείπνο με την ευκαιρία των δεκάχρονών της θα φιλοξενήσει εκλεκτούς προσκεκλημένους, με την ευχή να συνεχίσει την επιτυχή της πορεία για τα επόμενα 10 και περισσότερα χρόνια. Ευχόμαστε στον Mr. Sunil Kapoor τον Διευθυντή της FML Κύπρου, αλλά και στους υπάλληλους και συνεργάτες της πολλά συγχαρητήρια στην ασφαλή και επιτυχή πορεία της Fleet Management Limited, Cyprus σε διακεκριμένα νερά, ώστε η FML να είναι πρωτοπόρος, τόσο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα