Φθηνότερο το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φθηνότερο το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 


 


Σύμφωνα με το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών

 

Μετά και τις τιμές σε νωπά κρέατα και εδέσματα που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, το Παγκύπριο Σωματείο Ιδιοκτητών Φρουταριών θεωρεί το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φθηνότερο και σε φρούτα και λαχανικά, με βάση τις τιμές λιανικής πώλησης.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Σωματείου, Πόλυς Καττάσης, ” όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα φθηνό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι στα φθαρτά και στα φρούτα”, εκφράζοντας τη θέση πως οι τιμές στα πλείστα προϊόντα είναι ικανοποιητικές.

Οι χαμηλές τιμές, συνέχισε, είναι αποτέλεσμα των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή και της μεγάλης διαθεσιμότητα σε φθαρτά και φρούτα

“Οποιαδήποτε αύξηση στις επόμενες ημέρες στα προϊόντα αυτά, θα αποτελούσε αισχροκέρδεια εις βάρος του καταναλωτή”, συμπλήρωσε ο κ.Καττάσης.

Αν και οι καταναλωτές άρχισαν να κάνουν τα ψώνια τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Φρουταριών είπε πως, οι καταναλωτές συνήθως περιμένουν το τελευταίο τριήμερο για φθαρτά και φρούτα, καθώς πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Ο Πόλυς Καττάσης αναφέρθηκε τέλος στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης φθαρτών και φρούτων, όπως ντομάτες στα €1,50 το κιλό, αγγουράκια θερμοκηπίου €0,40 το κιλό, αγγουράκια χωραφιού €0,90 το κιλό, μελιτζάνες €1,80 το κιλό, φασολάκι €2,80 το κιλό, κολοκυθάκια €0,50 το κιλό, λάχανα (κραμπί) και καρότα €0,60 το κιλό, κουνουπίδι €0,80 το κιλό, μπρόκολο €1,50 το κιλό, κολοκάσι  €1,30 το κιλό, λεμόνια €0,60 το κιλό, μήλα €1,20 το κιλό, μανταρίνια €1,30 το κιλό, μπανάνες €0,70 το κιλό. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα