Γ.Λιλλήκας: Εναλλακτική επιλογή η υποψηφιότητά μου

Γ.Λιλλήκας: Εναλλακτική επιλογή η υποψηφιότητά μου

 


 


Με σύνθημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα εκφράζει την εναλλακτική επιλογή, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών υπέβαλε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Την  υποψηφιότητά του πρότεινε ο Μάριος Σταύρου.

Στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η υποψηφιότητά του εκφράζει την εναλλακτική πολιτική, τη νέα πορεία και για το Κυπριακό, την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα.

Η Δημοκρατία, είπε, σημαίνει πλουραλισμός, προσθέτοντας ότι η «πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και μεγάλα αδιέξοδα. Οι πολίτες καλούνται με τη ψήφο τους να αποφασίσουν για την πορεία που θα ακολουθήσει η πορεία μας τα επόμενα χρόνια».

«Η δική μας υποψηφιότητα είναι και εκφράζει την εναλλακτική επιλογή, την εναλλακτική πολιτική, τη νέα πορεία και για το Κυπριακό και για την οικονομία και για τα κοινωνικά ζητήματα», είπε.

Ανέφερε ότι όπως και το 2013 “έτσι και σήμερα, απευθύνομαι και στηρίζομαι από τους πολίτες. Απευθύνομαι στους πολίτες εκείνους οι οποίοι πιστεύουν και θέλουν μια διεκδικητική πολιτική για να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία, να ανοίξουμε το δρόμο για μια δίκαιη λύση, η οποία θα ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής και η οποία θα επανενώνει πραγματικά την πατρίδα μας. Απευθύνομαι στους πολίτες εκείνους οι οποίοι πιστεύουν στην αλλαγή, στους πολίτες που θέλουν να αλλάξουμε την Κύπρο, είναι έτοιμοι να εργαστούν για να εκπληρώσουμε το κοινωνικό μας χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στη νέα γενιά».

Εξήγησε ότι «το κοινωνικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Κύπρο. Ένα κράτος το οποίο να υπηρετεί και να σέβεται τους πολίτες του, ένα κράτος αποτελεσματικό το οποίο θα λειτουργεί με διαφάνεια και το οποίο θα προσφέρει στη βάση της αξιοκρατίας ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες του. Ένα κράτος με λιγότερο χρέος και μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη, μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια σύγχρονη οικονομία, μια αποτελεσματική οικονομία και ανταγωνιστική, η οποία να φέρνει ανάπτυξη, να δημιουργεί θέσεις εργασίας με υψηλούς και αξιοπρεπείς μισθούς, να φέρνει ευημερία. Μια κοινωνία η οποία θα εδράζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα κατανείμει με δίκαιο τρόπο τον εθνικό πλούτο που παράγουμε».

Είναι με αυτό το όραμα, συνέχισε, που απευθύνομαι στους πολίτες. Μαζί με τους πολίτες του 2013 κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι, μια πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια και φθάσαμε κοντά, πολύ κοντά στο να ανατρέψουμε το κατεστημένο. «Αποδείξαμε το 2013 ότι μπορούμε. Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνομαι και σήμερα όπως και σε όλους εκείνους τους πολίτες που θέλουν  να αλλάξουμε την Κύπρο, να πάρουμε την πατρίδα μας μπροστά και τους καλώ να συνεχίσουμε εκείνη τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2013 και να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Μαζί με όλους τους πολίτες που θέλουν μια καλύτερη Κύπρο, μπορούμε να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλι των Κυπρίων, μπορούμε να δώσουμε ξανά ελπίδα στους νέους, μπορούμε μαζί να επανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια».

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους φίλους που στήριξαν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητά του, ιδιαίτερα τον φίλο Μάριο «που μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με προτείνει., Να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συστρατεύονται μαζί μας και εργάζονται με ανιδιοτέλεια ως εθελοντές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα ανταποκριθώ απόλυτα στις προσδοκίες τους». Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα