Γ.Σταθάκης: Είμαστε κοντά στο κυπριακό μοντέλο στην ενέργεια

Γ.Σταθάκης: Είμαστε κοντά στο κυπριακό μοντέλο στην ενέργεια

 


“Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών project (σχεδίων) που έχουν να κάνουν με τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και των παρόχων στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, συμμετέχει στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό IGB, στον TAP και άλλα project με στόχο να αποτελέσει διεθνή κόμβο στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου Economist ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Αναφέρθηκε στις έρευνες στο Ιόνιο αλλά και την προετοιμασία για μια νέα διαδικασία ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση στα νότια της Κύπρου. «Είμαστε σε συνεργασία με την Κύπρο για το θεσμικό πλαίσιο. Είμαστε κοντά στο κυπριακό μοντέλο, το οποίο έχει εξελιχθεί», πρόσθεσε σχετικά.

Μιλώντας για τη μεταμόρφωση του ενεργειακού τομέα στην Ελλάδα και τις ανάγκες προσαρμογής ως το 2030, ο κ. Σταθάκης σημείωσε:

«Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε θέτοντας φιλόδοξους στόχους και θα διατηρήσουμε την παραγωγή λιγνίτη με μικρότερη συμβολή όμως, συγκριτικά με μερικά χρόνια πριν, στο ενεργειακό μίγμα, ώστε να ανταποκριθούμε στους στόχους του 2030 που έχουν τεθεί από την ΕΕ και τη συνθήκη του Παρισιού».


Comments

comments

Tags: energy

Σχετικά με τον Συγγραφέα