Γαλλία και Κύπρος ενάντια στη χρηματοοικονομική εγκληματικότητα

Γαλλία και Κύπρος ενάντια στη χρηματοοικονομική εγκληματικότητα


 


Υπογράφηκε μεταξύ των Κυβερνήσεων Γαλλίας και Κύπρου Κοινή Δήλωση για Συνεργασία προς αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, την Κοινή Δήλωση υπέγραψαν την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 , στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης  Ιωνά Νικολάου και του Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο René Troccaz, η Nathalie Ancel, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματικών Υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας και η Μαριάννα Σανταμά – Πατσαλίδου, Διευθύντρια του Τμήματος Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου.

Η Κοινή Δήλωση ήταν το αποκορύφωμα ενός διήμερου συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κύπρο με συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Γαλλίας και της Κύπρου, οι οποίες ασχολούνται με την αντιμετώπιση του φαινομένου της χρηματοοικονομικής εγκληματικότητας, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών.

Το Τμήμα Τελωνείων της Κύπρου συμμετείχε στο εν λόγω συνέδριο με δύο λειτουργούς / εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοοικονομικών ελέγχων που άπτονται των τελωνειακών αρμοδιοτήτων (κυρίως μέσω των ελέγχων διακίνησης ρευστών διαθεσίμων) και συνέβαλε με εποικοδομητικό τρόπο στην επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου. KYΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα