Γερμανία: Το 43% επιθυμεί τη Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι το 2021

Γερμανία: Το 43% επιθυμεί τη Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι το 2021Η καγκελάριος παρέδωσε την ηγεσία του CDU στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά από 18 χρόνια, στη μέχρι πρότινος γενική γραμματέα του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Έχει δηλώσει όμως ότι σκοπεύει να εξαντλήσει τη θητεία της.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (ποσοστό 38%) θα ήθελαν να αποχωρήσει η Άγγελα Μέρκελ από την καγκελαρία πριν από τη λήξη της θητείας της, το 2021, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνει στο αξίωμά της μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές είναι μεγαλύτερο, στο 43%. Το 18% των ερωτηθέντων δεν έχει σχηματίσει άποψη.

Η Μέρκελ παρέδωσε την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά από 18 χρόνια, στη μέχρι πρότινος γενική γραμματέα του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ. Έχει δηλώσει όμως ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση της και να εξαντλήσει τη θητεία της.

Περίπου τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων των συντηρητικών κομμάτων CDU/CSU (66%) και των Πρασίνων (65%) θεωρούν ότι η Μέρκελ πρέπει να παραμείνει καγκελάριος μέχρι το 2021. την ίδια άποψη εκφράζουν περίπου οι μισοί ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών (48%), των Ελεύθερων Δημοκρατών (47%) και της Αριστεράς (50%). Αντιθέτως, το 78% της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) επιθυμεί την αποχώρησή της.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 18-20 Δεκεμβρίου σε δείγμα 2.035 προσώπων. Πήγη: euro2day


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα