Ο ΣΑΕΚ «κτυπά την πόρτα» 120,000 πολιτών για το ΓεΣΥ

Ο ΣΑΕΚ «κτυπά την πόρτα» 120,000 πολιτών για το ΓεΣΥ


ΓεΣΥ: Πόσο ασφαλής αισθάνεστε;

Μέσω εντύπου το οποίο θα διανεμηθεί σε 120,000 πολίτες περίπου, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) καταθέτει τη δική του θέση, όσον αφορά την υιοθέτηση του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ενός συστήματος που παρά τις πολυετείς προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατό ακόμη να υιοθετηθεί, με την Κύπρο να εξακολουθεί να είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν διαθέτει Γενικό Σύστημα Υγείας.

Το σχετικό έντυπο θα σταλεί μαζί με τις μηνιαίες επιστολές ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πελάτες τους και στοχεύει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Θέση του Συνδέσμου ήταν και είναι η συνεχής ενημέρωση των πολιτών για το τι πραγματικά συμβαίνει με το Γενικό Σύστημα Υγείας, λόγω και της κρισιμότητας του όλου θέματος.

Το ΓεΣΥ όπως αποκαλείτε εν συντομία, είναι ένα σύγχρονο σύστημα υγείας που έχει ως κύριο στόχο την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους πολίτες με βάση τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τον ΣΑΕΚ, αφορμή για την έκδοση αυτού του ενημερωτικού εντύπου, είναι ο έντονος δημόσιος διάλογος που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα για το ΓεΣΥ, αλλά και η δημοσιοποίηση της ξεκάθαρης πρότασης του Συνδέσμου με κεντρική ιδέα την προστασία των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Όπως τονίζει ο ΣΑΕΚ, η Κύπρος έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο και οικονομικά βιώσιμο Γενικό Σχέδιο Υγείας που θα παρέχει σε όλες και όλους, χωρίς αποκλεισμούς, υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τονίζει επίσης πως ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει γιατρό, νοσοκομείο και ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

Στο σχετικό έντυπο ο ΣΑΕΚ εξηγεί γιατί η λύση που προτείνει δεν επιβαρύνει περαιτέρω το πραγματικό κόστος υγείας, και γιατί ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει την ευχέρεια να μπορεί να αλλάξει φορέα ασφάλισης, ώστε να μην μένει εγκλωβισμένος σε ένα μονοπωλιακό σύστημα.

Ο ΣΑΕΚ έχει καταθέσει στη Βουλή λεπτομερές υπόμνημα με την πρότασή του και είναι ο αναγνωρισμένος φορέας της κυπριακής ασφαλιστικής βιομηχανίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Εκπροσωπεί 30 εταιρείες-μέλη που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 96% των ετησίων ασφαλίστρων της εγχώριας αγοράς.

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό έντυπο εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΣΑΕΚ www.iac.org.cy


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα