Για τρέχοντα θέματα συζήτησαν Ν. Παπαδόπουλος και Σύνδεσμος Τραπεζών

Για τρέχοντα θέματα συζήτησαν Ν. Παπαδόπουλος και Σύνδεσμος Τραπεζών

 


 


O υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου. Από πλευράς Συνδέσμου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, Γιάννης Μάτσης, ο Αντιπρόεδρος Χρίστος Χριστοδούλου και ο Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Καμμάς.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν τρέχοντα θέματα και δεδομένα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, την πρόοδο που έχει καταγραφεί σε σχέση με τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αλλά και τα δεδομένα που κυριαρχούν στον τραπεζικό τομέα και καθορίζονται μέσα από το υφιστάμενο νομικό και εποπτικό πλαίσιο, καθώς και αλλαγές που επίκεινται τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος επαναδιατύπωσε τη θέση για δημιουργία ενός κρατικού οργανισμού διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τονίζοντας ότι αυτή είναι πιο εφικτή και αποτελεσματική λύση για μείωση του προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών και ο Νικόλας Παπαδόπουλος συμφώνησαν ότι οι δημόσιες, αρνητικές τοποθετήσεις αναφορικά με τις τράπεζες του τόπου δεν βοηθούν, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε έτοιμος ανά πάσα στιγμή να ακούσει καλές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον τραπεζικό κλάδο να εξέλθει των αρνητικών δεδομένων που αντιμετωπίζει.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα