Γιορτάστηκε στη Λεμεσό η “Μέρα Νίκης” των λαών

Γιορτάστηκε στη Λεμεσό η “Μέρα Νίκης” των λαών

 


Στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο του Δήμου Λεμεσού, η Πρεσβεία της Ρωσίας και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο γιόρτασαν προχθές τη “Μέρα της Νίκης”, τη νίκη των λαών κατά του ναζισμού.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης στην παρουσία του Ρώσου Πρέσβη Στανισλάβ Οσάτσι, ο οποίος σε ομιλία του αναφέρθηκε στα εκατομμύρια των ανθρώπων που θυσιάστηκαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στους αγώνες των λαών ενάντια στο φασισμό.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εξέφρασε το θαυμασμό και σεβασμό του προς τους λαούς που αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και ευχαρίστησε θερμά το ρωσικό λαό που με την αυτοθυσία και τη γενναιότητα του συνέβαλαν καθοριστικά στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθύμισε δε τους σχεδιασμούς του “Πάρκου Νίκης” που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο Δήμο Λεμεσού, με τη συμβολή της Ρωσικής Δημοκρατίας, μαζί με ένα Πολιτιστικό Κέντρο με πλανητάριο, που θα χρησιμοποιείται και ως ένα εικονικό μουσείο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. ΚΥΠΕ

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα