Γράφτηκε τραγούδι το οποίο θα ακουστεί πρώτη φορά τον επόμενο αιώνα

Γράφτηκε τραγούδι το οποίο θα ακουστεί πρώτη φορά τον επόμενο αιώνα

 


Το LOUIS XIII συνεργάζεται με τον Pharrell Williams για τη δημιουργία τραγουδιού που θα κυκλοφορήσει το 2117 εάν ενδιαφερθούμε για την κλιματική αλλαγή

Το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον Pharrell Williams σε ένα καινοτόμο project, για τη δημιουργία ενός μουσικού κομματιού που λέγεται “100 Years” – Το Τραγούδι Που Θα Ακούσουμε Μόνο Εάν Ενδιαφερόμαστε (#If We Care) – μια μοναδική μουσική σύνθεση του Pharrell Williams που δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το 2117.  Η συνεργασία του LOUIS XIII με τον Pharrell προέκυψε λόγω της κοινής αφοσίωσης σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Πρόκειται για ένα κομμάτι που εκφράζει δημιουργικά την ιδιαίτερη και ευαίσθητη σχέση φύσης και χρόνου, καθώς και των συνεπειών της δράσης των ανθρώπων στο περιβάλλον. Κάθε μπουκάλι LOUIS XIII αντιπροσωπεύει το επίτευγμα ζωής των εκάστοτε γενιών των cellar masters, για αυτό και το LOUIS XII πρέπει να σκέφτεται 100 χρόνια μπροστά.

Το αποκλειστικό κομμάτι του Pharrell ηχογραφήθηκε σ’ ένα δίσκο φτιαγμένο από πηλό, προερχόμενο από το έδαφος της περιοχής Cognac, που είναι τύπου κιμωλίας. Αποθηκεύτηκε στα κελάρια του LOUIS XIII, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας χρηματοκιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο από τον Fichet-Bauche, το οποίο καταστρέφεται μόνο όταν βυθιστεί στο νερό.

Εάν το επίπεδο της θάλασσας συνεχίζει να ανεβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σε 100 χρόνια, ένα μεγάλο μέρος της γης θα καλυφθεί από νερό. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το 2117, σε 100 χρόνια δηλαδή από σήμερα, το τραγούδι του Pharrell Williams θα ακουστεί ξανά, είναι να αντιμετωπίσουμε από τώρα τις τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, οι μελλοντικές γενιές δε θα το ακούσουν ποτέ.  Το τραγούδι “100 Years” του Pharrell Williams θα κυκλοφορήσει το 2117, αλλά μόνο εάν πραγματικά ενδιαφερθούμε! (Only #IFWECARE)

«Μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι το LOUIS XIII σκέφτεται έναν αιώνα μπροστά», δηλώνει ο  Pharrell Williams. «Θα πρέπει να κάνουμε όλοι το ίδιο για τον πλανήτη μας. Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον στην προστασία της φύσης για το μέλλον. Κάθε μπουκάλι είναι ένα επίτευγμα ζωής, διαφορετικών γενεών, ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για την κληρονομιά και τη μετάδοση».  Ο Pharrell είναι επι μακρόν παθιασμένος με την προστασία του περιβάλλοντος και στο πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το τραγούδι “100 Years” ακούστηκε σε ένα κλειστό πάρτι ακρόασης στη Shanghai, στις 13 Νοεμβρίου του 2017, όπου ο Pharrell το παρουσίασε για μια και μοναδική φορά. Οι τυχεροί καλεσμένοι ήταν μόλις 100 και τους είχε απαγορευθεί να καταγράψουν τη μοναδική εμπειρία ζωής, έτσι ώστε το κομμάτι να παραμείνει μυστικό για τον επόμενο αιώνα.  Σκοπός του LOUIS XIII και του Pharrell ήταν να εμπνεύσουν αυτούς τους 100 καλεσμένους και να αναλάβουν δράση δίνοντας κίνητρα και σε άλλους να αναμειχτούν στη διεθνή προσπάθεια να συγκρατηθεί η παγκόσμια υπερθέρμανση.

«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για αυτό το καινοτόμο project», δηλώνει ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Η φύση και ο χρόνος είναι στην καρδιά των δράσεων μας. Εάν το περιβάλλον είναι ασταθές, ακόμα και ο καλύτερος cellar master δε θα ήταν ικανός να δημιουργήσει το εξαιρετικό blend, αυτό του LOUIS XIII. Η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα του 21ου αιώνα και με το μουσικό κομμάτι «100 Years – το τραγούδι που θα ακούσουμε μόνο αν ενδιαφερόμαστε (Only #IFWECARE)», ευελπιστούμε να εμπνεύσουμε το κοινό ανά τον κόσμο ώστε να αναλάβει δράση».

Το 2015 το LOUIS XIII συνεργάστηκε με τον περίφημο ηθοποιό και δημιουργικό οραματιστή, John Malkovich, για να δημιουργήσει την ταινία “100 Years: The Movie You Will Never See”, ένα καλλιτεχνικό έργο που προκαλεί σκέψη και διερευνά τη σχέση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.louisxiii-cognac.com

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ

Το LOUIS XIII ιδρύθηκε το 1874 από τον Paul Emile Rémy Martin και είναι καθαρό αποτέλεσμα της ιδιοφυίας των δημιουργών του: το περιβάλλον και οι γενιές των cellar masters. Η μητέρα φύση είναι στην καρδιά όσων κάνουμε: χωρίς την πλήρη ισορροπία και ευεξία, οι καλύτεροι cellar masters ή οι αμπελώνες δεν θα ήταν ικανοί να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν το εξαιρετικό blend των 1.200 eau-de-vie που συνθέτουν κάθε φιάλη LOUIS XIII. Όπως έκαναν στο παρελθόν οι Paul Emile Rémy Martin, André Giraud, Georges Clot και Pierrette Trichet˙  ο σημερινός Cellar Master, Baptiste Loiseau, ξεχωρίζει τα καλύτερα eaux-de-vie και τα θέτει σαν κληρονομιά στους διαδόχους του, για τον επόμενο αιώνα.

Είναι φυσικό σήμερα, να ενδιαφερόμαστε βαθιά για το περιβάλλον και να δουλεύουμε, υπηρετώντας και θέτοντας ως σημαία μας το να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο θέμα του 21ου αιώνα. Το να προστατεύουμε την περιοχή μας είναι καθημερινή μας υποχρέωση, ενώ το να σκεφτόμαστε έναν αιώνα μπροστά, αποτελεί δόγμα της βασικής μας φιλοσοφίας από την ίδρυση του LOUIS XIII, καθώς ο cellar master πρέπει να διαχωρίσει τα καλύτερα eaux-de-vie, σαν κληρονομιά για τους διαδόχους του, για τον επόμενο αιώνα. Η προετοιμασία της κληρονομιάς μας, που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του DNA του brand, και η εμπλοκή μας στη διεθνή προσπάθεια προστασίας της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά είναι και επιτακτική.

Το Remy Cointreau Group, συμπεριλαμβανομένου του LOUIS XIII,  έχει αφιερωθεί στη διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Το Group έγινε μέλος στην οργάνωση “Global Compact”των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή πριν από 14 χρόνια, και αποτελεί μέλος της elite των Ηνωμένων Εθνών “Global Compact Advanced” από το 2014. Το Group έχει αφιερωθεί στο να συμβάλλει στη διεθνή προσπάθεια με το πρόγραμμα 2020 Corporate Social Responsibility (CSR), εντός του περιβαλλοντικού πλαισίου δράσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ένα από τα βασικά αντικείμενα του προγράμματος 2020, είναι η ανάληψη δράσης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, και ένας από τους στόχους της είναι να μειωθούν τα αέρια του θερμοκηπίου και το αποτύπωμα άνθρακα. Στις κορυφαίες προτεραιότητες αυτού του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται και οι βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης αμπελώνων, η ενεργειακή απόδοση, η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, η βελτιστοποίηση της αποστολής των προϊόντων και η διατήρηση των δασών. Δεδομένης της περιορισμένης και εξειδικευμένης παραγωγής του, το LOUIS XIII συμβάλλει ελάχιστα στην εκπομπή CO2.

«Σαν εταιρεία πρέπει να πράττουμε το καλύτερο, για να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος.», εξηγεί ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Αλλά κανένας άνθρωπος μόνο του ή ένα brand δε θα καταφέρει να σταματήσει την παγκόσμια υπερθέρμανση από μόνο του – πρέπει να γίνει από παγκόσμιες ενοποιημένες δράσεις από τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Μαζί είμαστε πολύ πιο δυνατοί από ότι ένα άτομο ή ένα brand μόνο του.  Εδώ δεν πρόκειται για μια πόλη ή μια χώρα αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη. Η ανησυχία μας δεν είναι για το Cognac, αλλά για κάθε πόλη ανά τον κόσμο.»

 

PHARRELL WILLIAMS

Οραματιστής, ο Pharrell Williams είναι ένας Αμερικάνος τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός και κινηματογραφικός παραγωγός. Ο Pharrell έχει τιμηθεί με 10 Grammy Awards και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ. Παθιασμένος υποστηρικτής για περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Pharrell είναι εδώ και πολύ καιρό ευαισθητοποιημένος απέναντι στα θέματα κλιματικής αλλαγής, προτρέποντας τον κόσμο να λάβει δράση προκειμένου να περιορίσει τις συνέπειες της.

«Η πρόθεση μας είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αυτό ήρθε πολύ φυσικά, δουλεύοντας με τον Pharrell Williams, σε αυτό το Project» δηλώνει ο Ludovic du Plessis, Global Executive Director του LOUIS XIII. «Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους στη μουσική, σήμερα, είναι μια από τις πιο δυνατές φωνές στον κόσμο, που επηρεάζουν στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ειδικά τις νεότερες γενιές».

 

LOUIS XIII COGNAC

Σκέφτεται 100 χρόνια μπροστά.

Το LOUIS XIII είναι ένα εξαιρετικό Blend 1,200 eau-de-vie, προερχόμενο 100% από Grande Champagne, που θεωρείται το καλύτερο cru του Cognac.  Οι θρυλικές φιάλες είναι κρυστάλλινες, χειροποίητες, φτιαγμένες από ταλαντούχους τεχνίτες .Το  LOUIS XIII χαρακτηρίζεται από μοναδικά αρώματα που θυμίζουν μύρο, μέλι, αποξηραμένα τριαντάφυλλα, δαμάσκηνο, αγιόκλημα, πούρο, δέρμα, σύκα και passion fruit.

To LOUIS XIII είναι ένα άρωμα, το άρωμα του χρόνου.