Η ψηφιακή γεωργία είναι πλέον γεγονός και στην Κύπρο

Η ψηφιακή γεωργία είναι πλέον γεγονός και στην Κύπρο

 


Η σύγχρονη γεωργία εστιάζει σε τέσσερις άξονες: περιβάλλον, κοινωνία, οικονομία, τεχνολογία

 

Το όραμα τους για την επόμενη μέρα η οποία θα φέρει την Ψηφιακή Τεχνολογία – Smart Agriculture στην υπηρεσία του Κύπριου Παραγωγού παρουσίασαν οι συνεργάτες της AgroLan ltd κατά την εγκατάσταση του πρώτου Ψηφιακού Συστήματος Deepfield® Connect – Field Monitoring της εταιρίας BOSCH στην Κύπρο.

Ο παραγωγός, Αδάμος Αδάμου, στου οποίου την καλλιέργεια εγκαταστάθηκε πιλοτικά το καινοτόμο σύστημα, ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει η ψηφιακή Γεωργία. Επίσης ενημερώθηκε για την προστιθέμενη αξία που μπορεί να του προσφέρει η λύση Deepfield® Connect καθώς έχουμε πλέον στοχευμένες και αποτελεσματικές επεμβάσεις φυτοπροστασίας και θρέψης, μείωση του κόστους φυτοπροστασίας και λίπανσης, αύξηση της παραγωγής ανά δεκάριο και της παραγωγικότητας, καθώς και βελτίωση της ποιότητας του καρπού.

«Σήμερα, θέτουμε τα θεμέλια για μία νέα εποχή στη Κυπριακή Γεωργία, στοχεύοντας στην υιοθέτηση ενός νέου βελτιωμένου, ρεαλιστικού και βιώσιμου μοντέλου καλλιέργειας κηπευτικών, το οποίο θα καταλήγει σε ένα προϊόν υψηλής αξίας και ποιότητας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, κινούμενοι σε δύο άξονες, επενδύοντας στην τεχνολογία και προσφέροντας πάντα τις βέλτιστες λύσεις φυτοπροστασίας στον Κύπριο Επαγγελματία Παραγωγό», δήλωσε ο κ. Πολύβιος Λαζαρίδης, Γενικός Διευθυντής της AgroLan ltd.

Η καινοτομία Smart Agriculture είναι μία πρωτοβουλία αειφόρου γεωργίας της AgroLan ltd, εταιρίας φυτοφαρμάκων με έδρα τη Λευκωσία και μέλος του ομίλου MSJ Group, σε συνεργασία με τη BOSCH, ηγέτη στην τεχνολογία αισθητήρων και της BASF, ηγέτη στη φυτοπροστασία.

Η AgroLan Ltd ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2010 μέσα από τη στρατηγική συνεργασία δύο ομίλων, από τους πιο γνωστούς, της κυπριακής οικονομίας, τον όμιλο Ιακωβίδη και τον όμιλο Λανίτη, με παράδοση δεκαετιών στον τομέα της Γεωργίας και της Φυτοπροστασίας κατέχοντας ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά, αποτελώντας ισχυρό συνεργάτη του Κύπριου ερασιτέχνη και επαγγελματία παραγωγού. Διαθέτουμε επίσης μια ευρεία γκάμα υψηλής ποιότητας από προϊόντα Δημόσιας Υγείας που εξολοθρεύουν και ελέγχουν τα επικίνδυνα παράσιτα και έντομα, καθώς επίσης προσφέρουμε στους πελάτες μας έγκυρες Γεωπονικές Συμβουλές για τη βελτίωση και ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής.

Η AgroLan Ltd αντιπροσωπεύει παγκόσμιους κολοσσούς της Φυτοπροστασίας όπως είναι η γερμανική BASF.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.agrolan.com.cy

Η BASF έχει μακροχρόνια παρουσία στην Ελλάδα και σήμερα δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής BASF Ελλάς ΑΒΕΕ αλλά και μέσω αντιπροσώπων. Από το 2013, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ είναι υπεύθυνη, εκτός από τον κλάδο των προϊόντων φυτοπροστασίας, και για τον κλάδο των χημικών της BASF στην Ελλάδα.

Η BASF προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις καθώς και υψηλή τεχνογνωσία στο γεωργικό και βιομηχανικό κλάδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής.

Το 2013, η BASF κατέγραψε στην Ελλάδα πωλήσεις ύψους € 111 εκατ. και απασχολούσε 67 εργαζόμενους στο τέλος του ίδιου χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.basf.gr

Η Bosch, κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία στο ΙοT, πρωτοπορεί και στον τομέα της «έξυπνης γεωργίας» με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Μέσω της χρήσης αισθητήρων, ενός εργαλείου που έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στο Internet και να στέλνει δεδομένα στο κινητό ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση της καλλιέργειας, ο αγρότης του σήμερα και του αύριο μπορεί να μειώνει τις απώλειες, να εξασφαλίζει την ποιότητα και να αυξάνει την αποδοτικότητα, άρα και την κερδοφορία του. Μπορείτε να ενοικιάσετε ένα σύστημα παρακολούθησης χωραφιού στο www.shop.deepfield-connect.com/de/deepfield-connect.html