Η συμβίωση ανθρώπων και μηχανών το 2030

Η συμβίωση ανθρώπων και μηχανών το 2030

 


 


Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρωτοποριακής έρευνας του IFTF, από την Rachel Maguire, στο επόμενο “Life Changing Ideas”

 

Η καινοτόμα σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, με μεγάλο χορηγό και συμπαραστάτη την Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζει δυναμικά με την Rachel Maguire, Διευθύντρια του Institute for the Future (IFTF), η οποία θα μιλήσει για ένα πολυδιαβασμένο έγγραφο του Ινστιτούτου, το οποίο προσέλκυσε την προσοχή του διεθνούς τύπου.

 

Πρόκειται για μια έρευνα η οποία αναλύει τις αλλαγές που θα επιφέρει η τεχνολογία στο χώρο της εργασίας και στη ζωή μας, προσδιορίζοντας τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε τα επόμενα δέκα χρόνια, δεδομένης της επέλασης της ψηφιακής τεχνολογίας, των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Πλέον το ζήτημα δεν είναι οι όποιες αρνητικές ή θετικές επιπτώσεις από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου, αλλά το πως μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά άνθρωποι και μηχανές.

Παρόλο που το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε πολλά επίπεδα, το συγκεκριμένο έγγραφο παρουσιάζει πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα και καταφέρνει να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για την ζωή και τη δουλειά μας, σε συνάρτηση με τις μηχανές, το 2030. Η Rachel σίγουρα θα προβληματίσει, παρουσιάζοντας τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας, όπου οι άνθρωποι του μέλλοντος θα πρέπει να:

  • Λειτουργούν ως “digital conductors”, δηλαδή να είναι ψηφιακά καταρτισμένοι για να καθοδηγούν, να διαχειρίζονται και να επιβλέπουν την αυτοματοποίηση πολλών καθημερινών εργασιών.
  • Προετοιμαστούν για ένα μέλλον όπου η εργασία θα κυνηγά τους ανθρώπους αντί οι άνθρωποι την εργασία.
  • Αντιληφθούν ότι η μάθηση και η εκπαίδευση θα γίνεται αυτόματα και στη στιγμή, καθώς όλοι θα χρειαζόμαστε πολλές νέες δεξιότητες για διεκπεραίωση της καθημερινής μας εργασίας.

Τη σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Wargaming. Απευθύνεται σε εκτελεστικούς διευθυντές, επιχειρηματίες, μέλη διοικήσεων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ενώ η προσεχή ομιλία αφορά ιδιαίτερα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτές, άτομα που διαμορφώνουν πολιτικές, καθώς και τις διευθύνσεις εταιρειών που καλούνται να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες αλλαγές για την ομαλή μετάβαση στην εποχή της «συμβίωσης» ανθρώπων και μηχανών.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 77778030 και για αγορά εισιτηρίων-κρατήσεις στη σχετική ιστοσελίδα: www.ideas.unic.ac.cy

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα