Είναι το Ripple το επόμενο Bitcoin;

Είναι το Ripple το επόμενο Bitcoin;

 


Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουν το Bitcoin σαν τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων αφού μέσα στο 2017 έκανε όσους το πίστεψαν αρκετά πλουσιότερους, όμως υπάρχουν και άλλα ψηφιακά νομίσματα – όχι και τόσο γνωστά- που κατάφεραν μέσα στην χρονιά να πολλαπλασιάσουν την αξία τους καταγράφοντας «τρελές» αποδόσεις.

Ο λόγος για το Ripple που είναι πλέον το δεύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα στον κόσμο πίσω από το Bitcoin, αφήνοντας στην τρίτη θέση το Ethereum. Εχει ενισχυθεί πάνω από 39.600% σε ένα χρόνο και πέτυχε ιστορικό υψηλό στα 2,51 δολάρια. Πριν από ένα χρόνο ένα Ripple άξιζε 0,006523 δολάρια και στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 η τιμή του είχε εκτοξευθεί στα 2,30 δολάρια, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα, το Ripple έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 124%.

Σε αντίθεση με το Bitcoin, το Ripple χαρακτηρίζεται ως ένα μέσο διασυνοριακών πληρωμών για μεγάλες εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain. Σήμερα, μία πληρωμή στο εξωτερικό μπορεί να χρειαστεί ακόμη και κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα εμπεριέχει μεγάλο κόστος.

Το Ripple προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα μέσω της τεχνολογίας. Το νόμισμα XRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις που θέλουν άμεσα τη ρευστότητα που χρειάζονται χωρίς να πληρώνονται προμήθειες. Tης Όλγας Μπαλαφούτη, Πηγή: newmoney.gr


Comments

comments

Tags: Bitcoin, ripple

Σχετικά με τον Συγγραφέα