Invest Cyprus: Βραβεύτηκαν επενδυτές που ενίσχυσαν την κυπριακή οικονομία

Invest Cyprus: Βραβεύτηκαν επενδυτές που ενίσχυσαν την κυπριακή οικονομία


  • O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και την ανοικοδόμηση του οικονομικού μοντέλου της χώρας
  • Ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ τόνισε ότι ο Οργανισμός παραμένει πιστός εταίρος της κυβέρνησης για την εδραίωση της χώρας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Εφτά συνολικά εταιρείες, οι οποίες εμπιστεύθηκαν στην Κύπρο και τις προοπτικές της και επένδυσαν στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της και προσθέτοντας αξία στην οικονομία, βράβευσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο της 8ης τελετής απονομής των Invest Cyprus International Investment Awards.

Νικήτριες των φετινών βραβείων αναδείχθηκαν οι εταιρείες Melco Resorts & Entertainment, Galileo Global Education, 3CX, Dragon, V-Ships και eToro. Βραβεύτηκε επίσης ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Astrobank, κ. Maurice Sehnaoui.

Η τελετή απονομής των βραβείων, που όπως κάθε χρόνο τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 3ης Ιουλίου στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, στην παρουσία ξένων επενδυτών, του επιχειρηματικού κόσμου και σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, τον οποίο ανέγνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κτίσει πάνω στα γερά θεμέλια που έθεσε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα για την περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας, μέσα από την προώθηση μίας σειράς αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την αναβάθμιση του οικονομικού μοντέλου της χώρας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στάθηκε στη συμβολή του Invest Cyprus, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις προσπάθειες που καταβάλλει με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και επιχειρηματικού κέντρου.

Ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που αναπτύσσει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων διεθνώς, με στόχο να προσελκύσει αλλά και να διευκολύνει επενδύσεις προστιθέμενης αξίας σε βασικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. «Ο Invest Cyprus είναι ο πιστός εταίρος της κυβέρνησης στην προσπάθεια εδραίωσης της χώρας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου. Είμαστε πανέτοιμοι να σας προσφέρουμε στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο, προωθώντας τις ανάγκες σας και ενεργώντας ως γέφυρα επικοινωνίας τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα. Οι άνθρωποι του Invest Cyprus εργάζονται ακούραστα προβάλλοντας την χώρα μας στο εξωτερικό και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ως προορισμός για δημιουργία εταιρικής βάσης διεθνών δραστηριοτήτων. Παράλληλα, μέσα από πολλαπλές και στοχευμένες δράσεις, η ομάδα του InvestCyprus, παρουσιάζει  διεθνώς τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε βασικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως των επενδυτικών ταμείων, της τεχνολογίας, της ανώτερης εκπαίδευσης, της ναυτιλίας, του τουρισμού, καθώς και του τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαήλ.

Ο πρόεδρος του Invest Cyprus ανέδειξε ακόμα ότι η τελετή των Invest Cyprus International Investment Awards είναι ο τρόπος της χώρας μας για να ευχαριστήσει διεθνείς επενδυτές που εμπιστεύτηκαν την Κύπρο και τις προοπτικές της οικονομίας της.

Τα βραβεία παρουσίασε ως μέγας χορηγός η PwC Κύπρου. Ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Ευγένιος Χρ. Ευγενίου σημείωσε ότι ο οργανισμός παρουσιάζει με υπερηφάνεια τα διεθνή βραβεία επενδύσεων, μία εξαιρετική πρωτοβουλία που η PwC στηρίζει από το ξεκίνημά της. «Πιστεύουμε ότι οι ξένες επενδύσεις αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Δύο απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας στον τόπο μας», υπογράμμισε κ. Ευγενίου.

Χρυσός χορηγός των βραβείων ήταν η Εurobank Cyprus και αργυροί χορηγοί η ΤFI Markets και η βότκα Grey Goose. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση του Άλφα Κύπρου και συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία η Qatar Airways.