Investment Round για καινοτομίες στον χώρο της βιώσιμης ενέργειας: Από την ιδέα στην αγορά σε λιγότερο από 5 χρόνια

Investment Round για καινοτομίες στον χώρο της βιώσιμης ενέργειας: Από την ιδέα στην αγορά σε λιγότερο από 5 χρόνια


Παράλληλα με τον Διαγωνισμό PowerUp, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει startup εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, η InnoEnergy ανακοινώνει ένα ακόμη πρόγραμμα, το Investment Round 2017, το οποίο απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Investment Round 2017 είναι πλέον ανοιχτό για την υποβολή καινοτόμων project που στοχεύουν στην επιτάχυνση της προώθησης καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών στην αγορά μέσα σε διάστημα 5 ετών.

Η InnoEnergy πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους έως και 5 εκατομμυρίων Ευρώ  και υποστηρίζει τη διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου των 160 συνεργατών της, τη γνώση που κατέχει στις διεθνείς αγορές, καθώς και το δίκτυο πελατών της.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 23η Οκτωβρίου 2017.

Η InnoEnergy, ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του προγράμματος Investment Round για το 2017, βρίσκεται σε αναζήτηση καινοτόμων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθαρή ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, ασφαλή και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια, βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας (οικιακή και βιομηχανική), αποτελεσματική αποθήκευση και διανομή ενέργειας, «έξυπνα» σπίτια, κτίρια και πόλεις και ενεργειακή ασφάλεια.

Προϋποθέσεις για την υποβολή είναι:

  • – η επαλήθευση και επικύρωση της αξιόπιστης λειτουργίας της ιδέας σε σχετικό/προσομοιωμένο περιβάλλον, κάτω από όσο το δυνατόν ρεαλιστικές συνθήκες (Επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας / Technology Readiness Level >= 5)
  • – οι οργανισμοί εφαρμογής θα πρέπει να σχηματίζουν μια διεθνή κοινοπραξία με 3 – 7 μέλη από τουλάχιστον 2 Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Σε περίπτωση που μια εταιρεία δεν έχει ακόμη συνεργάτες, αλλά έχει μια νέα, πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα, μπορεί να επικοινωνήσει με την InnoEnergy, η οποία δύναται να την βοηθήσει στην εύρεση πιθανών συνεργατών, μέσω της υπηρεσίας αναζήτησης εταιρικού συνεργάτη στο πλαίσιο του προγράμματος.

Μέσω της InnoEnergy, μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 20-80% των υποβαλλόμενων δαπανών, ανάλογα με τις προοπτικές του σχεδίου. Οι μέχρι στιγμής επενδύσεις κυμαίνονται από 100 χιλιάδες Ευρώ έως και 4 – 5  εκατομμύρια Ευρώ.

Το πρόγραμμα Investment Round είναι ανοικτό για υποβολές συνεχώς, αλλά η καταληκτική προθεσμία για το 2017 είναι η 23η Οκτωβρίου.

Από την έναρξη του Investment Round το 2011, η InnoEnergy έχει επενδύσει συνολικά 170.5 εκατομμύρια Ευρώ στην ανάπτυξη 90 προϊόντων, 3 μονάδων παραγωγής, 77 αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και τη σύνδεση 323 οργανισμών. Στόχος του προγράμματος είναι η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Ενεργειακού Τεχνολογικού Πλάνου (SET-Plan) που εστιάζει στη βιωσιμότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

Δείτε το video:

https://www.youtube.com/watch?v=A9aQVWmEh3M&feature=youtu.be

Πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση προτάσεων:

https://investmentround.innoenergy.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Investment Round:

KiNNO Consultants Ltd, HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Γεραγωτέλλης & Πάρης Ράλλης 210.6838950, [email protected] & [email protected]

 

Σχετικά με την InnoEnergy

Η InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

  • Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.
  • Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για την δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.
  • Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιριών που επεκτείνουν το ευρωπαϊκό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.

Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμίας, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης γνώσης που εστιάζει στην Τεχνολογία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα