Το Ισραήλ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών

Το Ισραήλ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών

 


«Καταδικάζουμε την κατεδάφιση από τις ισραηλινές αρχές δύο σχολικών τάξεων που εξυπηρετούν 26 παιδιά στην κοινότητα Βεδουίνων και προσφύγων του Abu Nuwar.» Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου με την Παλαιστίνη και ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Στις 4 Φεβρουαρίου, οι ισραηλινές αρχές κατέστρεψαν τις αίθουσες διδασκαλίας που βρίσκονταν στα προάστια της Ιερουσαλήμ, στη λεγόμενη περιοχή Γ των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Οι αίθουσες διδασκαλίας χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Συνεχίζοντας ο κύριος Συλικιώτης είπε πως “Οι κατεδαφίσεις είναι μια σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων όλων των παιδιών στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το Ισραήλ έχει υποχρέωση, σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, να εξασφαλίσει ότι τα σχολεία είναι ένας ασφαλής χώρος για παιδιά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και κατα συνέπεια τον ευρωπαίο φορολογούμενο καταστρέφονται σκόπιμα από τις ισραηλινές αρχές. Η καταστροφή των σχολικών τάξεων στο Abu Nuwar αντικατοπτρίζουν την συστηματική καταστροφή όλων των δομικών έργων που γίνονται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα