Κάνε «πέντε σκέψεις» πριν παίξεις τυχερά παιχνίδια

Κάνε «πέντε σκέψεις» πριν παίξεις τυχερά παιχνίδια

 


«Εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το τυχερό παιχνίδι, κάνε πέντε σκέψεις πριν να παίξεις». Αυτό είναι το μήνυμα της δεύτερης εκστρατείας Υπεύθυνου Παιχνιδιού, με τίτλο «Σκέψεις» η οποία πραγματοποιείται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Σε πρόσφατη παρουσίαση της εκστρατείας η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, ανέφερε πως στην αρχική εκστρατεία που έφερε την ονομασία «Διλήμματα» τέθηκε στον παίκτη το δίλημμα, τώρα προτρέπεται ο παίκτης να σκεφτεί πριν να ασχοληθεί με το στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι. «Στην εξέλιξή του, το μήνυμα γίνεται κάτι παραπάνω από μια παράθεση διλημμάτων. Αποκτά πια φωνή και πρόσωπο. Μετατρέπεται σε μια άμεση και προστατευτική συμβουλή. Μια φιλική αλλά επίμονη προτροπή να αναλογιστεί πέντε βασικές σκέψεις». Βασικό μήνυμα προς τον παίκτη είναι: «Εάν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το τυχερό παιχνίδι, κάνε πέντε σκέψεις πριν να παίξεις».

Τα μηνύματα με βασική φιλοσοφία «Κάνε πέντε σκέψεις πριν να παίξεις» είναι δυναμικά και θα προωθηθούν, μεταξύ άλλων, μέσω διαφόρων προσωπικοτήτων της κυπριακής κοινωνίας, οι οποίοι θα ενεργήσουν ως πρεσβευτές της εκστρατείας, δίδοντας την έναρξη με τη συμμετοχή του Ανδρέα Τσέλεπου, του Λουκά Φουρλά και της Γωγώς Αλεξανδρινού, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Κατά τη διάρκεια του έτους, η ομάδα θα διευρυνθεί με νέους πρεσβευτές, ούτως ώστε το μήνυμα να φθάσει προς όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο 2018 μέχρι τον Ιούνιο 2019 και προτρέπει το κοινό να αναλογιστεί «πέντε βασικές σκέψεις». Αυτές είναι:

 1. Μάθε πριν παίξεις
 2. Βάλε όρια
 3. Αυτό-αξιολόγηση
 4. Αντιμετώπισε με θάρρος το πρόβλημα
 5. Είναι παιχνίδι, μην το ξεχνάς

Η εκστρατεία στοχεύει στις εξής ομάδες πληθυσμού:

 • Άτομα κάτω των 18 ετών
 • Άτομα που ασχολούνται με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, τα οποία κατηγοριοποιούνται ως εξής: Παίκτες εκτός κινδύνου, Παίκτες που αντιμετωπίζουν πιθανά συμπτώματα προβληματικής ενασχόλησης,
 • Προβληματικοί/Παθολογικοί Παίκτες
 • Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,
 • Άτομα τρίτης ηλικίας,
 • Οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον παικτών,
 • Οργανωμένα κοινωνικά σύνολα

Τέλος να σημειωθεί πως η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, ανακοίνωσε τη διοργάνωση εβδομάδας Υπεύθυνου Παιχνιδιού η οποία θα λάβει χώρα από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018 με δράσεις ανά το παγκύπριο. Στόχος είναι η παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης προς το κοινό για την υπεύθυνη συμμετοχή στο στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι, καθώς επίσης τους κινδύνους τους οποίους ελλοχεύει η μη υπεύθυνη συμμετοχή.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα