Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά δάνεια του Συνεργατισμού

Καταχωρήθηκε η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά δάνεια του Συνεργατισμού

 


 

Καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το κατηγορητήριο για την πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά σε δάνεια του Συνεργατισμού συνολικού ύψους €3.588.063,00 περίπου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 9 συνολικά πρόσωπα, 7 φυσικά και 2 νομικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι οι : Δημητράκης Σταύρου, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνος Λύρας, Γιώργος Μαυρέας, Detiero Enterprises Ltd και CHL Enterprises Ltd.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 19 συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, των ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι μάρτυρες κατηγορίας ανέρχονται στους 76.

Η υπόθεση έχει οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με σκοπό την παραπομπή των κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας από το δικαστήριο. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα