Καταγγελία: «Διαγραφές δανείων με μίζες και αναδιαρθρώσεις με μέσον»

Καταγγελία: «Διαγραφές δανείων με μίζες και αναδιαρθρώσεις με μέσον»

 


Σοβαρή καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, ταράζει τα νερά στον τραπεζικό τομέα.

«Γίνονται αναδιαρθρώσεις με μέσο, διαγραφές δανείων γνωστών προσώπων με μίζες και τον απλό κοσμάκι τον πατάνε στο λαιμό», είπε μεταξύ άλλων τηλεθεατής – πρώην τραπεζίτης στον αέρα της εκπομπής «Έχεις Μέσον» του Τvone.

Ο καταγγέλλον εργαζόταν σε τραπεζικό ίδρυμα με τη γυναίκα του και είναι άνεργοι ο μέν από το 2017 και η δε από το 2013 με το σχέδιο «εθελούσιας αποχώρησης».

Σήμερα, εργάζονται σε συγκεκριμένη εταιρεία η οποία χειρίζεται για λογαριασμό τράπεζας, τα κόκκινα δάνεια. Βλέποντας την άλλη όψη, σήμερα είναι σίγουρος ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες. « Διαγράφουν αρκετά δάνεια, και ίσως επιλεκτικά για επώνυμους ή εκεί που θέλουν. Εκεί που δεν υπάρχει λόγος ή συμφέρον, τον απλό κοσμάκι τον πατάνε στο λαιμό. Εμάς μας βρήκαν στη γωνιά θέλουν να μας πατήσουν στο λαιμό και να μεταβιβάσουμε στην τράπεζα την περιουσία μας, καθώς τον καιρό που ήμασταν άνεργοι δεν μπορούσαμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας αν και το δάνειο μας είναι εξασφαλισμένο. Μάλιστα στους  όρους του δανείου ήταν η εξόφλησή του, από το εφάπαξ της αφυπηρέτησης της συζύγου μου και άρα δεν έπρεπε να αποχωρήσει από την τραπεζα»

Ο τηλεθεατής, τόνισε ότι για όσα κατήγγειλε, κατέχει αποδεικτικά στοιχεία.

Καταγγελίες και στον ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Παρόμοιες καταγγελίες, έχει ενώπιον του και ο Σύνδεσμος προστασίας δανειοληπτών όπως δηλώνει ο Κώστας Μελάς επιβεβαιώνοντας τα όσα ακούστηκαν για μίζες και διαγραφές δανείων.

«Μας έχει καταγγελθεί συγκεκριμένο κύκλωμα για μίζες και διαγραφές χρεών όμως εμείς ζητάμε στοιχεία με επώνυμες καταγγελίες προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο κ. Μελάς έστρεψε τα πυρά του και προς την Κεντρική Τράπεζα ως εποπτικός μηχανισμός γιατί όπως υπογράμμισε είναι απούσα σε πολλές εκφάνσεις των αρμοδιοτήτων της.

Ε.Α

 

 

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα