Κατεπείγουσα πρόταση νόμου για αναστολή κατάθεσης στοιχείων πόθεν έσχες

Κατεπείγουσα πρόταση νόμου για αναστολή κατάθεσης στοιχείων πόθεν έσχες


 


Πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλή Δημήτρη Συλλούρη κατατέθηκε στη σημερινή Ολομέλεια για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφορά τη δήλωση των περιουσιακών στοιχείων των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων (πόθεν έσχες). Με την πρόταση νόμου, όπως είπε ο κ. Συλλούρης θα ανασταλεί η ημερομηνία κατάθεσης των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών αξιωματούχων που κατείχαν το αξίωμα και βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία στις 23 Ιουνίου 2017, μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να δοθεί χρόνος επαρκούς και εξαντλητικής συζήτησης του σχετικού νομοθετήματος.

Η καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση των περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων  αυτών αξιωματούχων και υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων με τον υφιστάμενο νόμο είναι η 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Διευκρίνισε πως ο λόγος είναι η επαρκής και ουσιαστική συζήτηση ώστε μέσα από την εμπειρία που αποκομίστηκε με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών να δημιουργηθεί το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην προσβάλλονται  τα υποκείμενα σε δήλωση πόθεν έσχες πρόσωπα και να μην τίθενται σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο κ. Συλλούρης είπε πως αξιωματούχοι των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν ανέφεραν ότι τέθηκαν σε κίνδυνο περιουσιακά τους στοιχεία.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα