ΚΕΒΕ: Απαραίτητη η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

ΚΕΒΕ: Απαραίτητη η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


 


Την ξεκάθαρη θέση του για την ανάγκη δημιουργίας του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνει το ΚΕΒΕ σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Το Επιμελητήριο, όπως πολλάκις έχει αναφέρει, κρίνει οτι η  δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι επιτακτική καθώς θα μπορέσει να διαχειριστεί ζωτικά θέματα για την οικονομία.

Το ΚΕΒΕ είχε εξ’ αρχής χαιρετίσει την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία υφυπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, θεωρώντας πως η δημιουργία τους αποτελεί ουσιώδη διαρθρωτική αλλαγή, η οποία θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την προώθησή της Κύπρου ως ελκυστικού τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, προσδίδοντας επιπρόσθετη δυναμική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάπτυξη.

Το ΚΕΒΕ, δηλώνει καθόλα έτοιμο να στηρίξει επι’ της ουσίας αυτή τη θεσμική αλλαγή για Υφυπουργείο Ανάπτυξης, καθώς θα έχει ένα καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη, θα υποβοηθήσει τις επενδύσεις και θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Οι  απλοποιήσεις των διαδικασιών, το e-government, η μείωση της γραφειοκρατίας, η στοχευμένη προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, η δημιουργία one stop shop ως σημείο αναφοράς για τους επενδυτές, μια Αδειοδοτική Αρχή για τις στρατηγικές επενδύσεις, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που θα αποφέρει η δημιουργία του Υφυπουργείου Ανάπτυξης.

Το ΚΕΒΕ θα καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία θα συζητήσει το ζήτημα την ερχόμενη Δευτέρα», καταλήγει η ανακοίνωση.


Comments

comments

Tags: KEVE

Σχετικά με τον Συγγραφέα