Κομισιόν: Aυτή είναι η καλύτερη συμφωνία για το Brexit

Κομισιόν: Aυτή είναι η καλύτερη συμφωνία για το Brexit


 


O Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ είχε μια “φιλική τηλεφωνική συνομιλία” με την Πρωθυπουργό του ΗΒ, Μέι, την Παρασκεύη, και οι δύο “συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν και αυτή την εβδομάδα”, ανακοίνωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι “η συμφωνία που υπάρχει στο τραπέζι είναι η καλύτερη και η μόνη δυνατή συμφωνία”, όπως ενέκριναν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

“Η Συμφωνία δεν θα τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση”, δήλωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας την απόφαση των 27 και ανακοίνωσε ότι ήδη από την πλευρά της ΕΕ έχει αρχίσει η διαδικασία της κύρωσης στα Κράτη Μέλη, αλλά και η προετοιμασία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση. Η Κομισιόν, τέλος, θα συνεχίσει να εργάζεται και για τα έκτακτα μέτρα που θα χρειαστούν στην περίπτωση “μη συμφωνίας”.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος είχε κληθεί να σχολιάσει τις επαφές Μέι με την ηγεσία της ΕΕ και των Κ-Μ σε σχέση με τις περίφημες “διευκρινίσεις” που επιζητά το ΗΒ. Για το ζήτημα αυτό, ως γνωστόν, έχει ήδη αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Tags: brexit

Σχετικά με τον Συγγραφέα