Κοτζιάς: Είμαι από πλούσια οικογένεια δεν χρηματίζομαι από τον Σόρος

Κοτζιάς: Είμαι από πλούσια οικογένεια δεν χρηματίζομαι από τον Σόρος


Απαντήσεις για τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος αλλά και για τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε έδωσε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο Open.

«Έστειλα τη μηνυτήρια αναφορά για να πάρουν κάποιοι το μήνυμα ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ και ότι πάω εγώ πρώτος τις δικαστικές αρχές» τόνισε ο κ Κοτζιάς. Συμπλήρωσε πως έστειλε τα χαρτιά στη δικαιοσύνη για να μην ασχολείται με αυτά μιας και αυτό είναι δουλειά της εισαγγελέως.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί χρηματισμού από τον εταιρεία του Σόρος υπογράμμισε ότι είναι από πλούσια οικογένεια και δεν έχει ανάγκη από χρηματισμό. «Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια», δήλωσε.

«Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε επίσης προσθέτοντας πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.Υπογράμμισε ότι τα περί χρηματισμού τα ισχυρίζονται όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια γιατί βγάζουν λεφτά από την αυτό και δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό.

Για την επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι πρόκειται για μια επιστολή με απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις προς τον πρωθυπουργό. Δήλωσε πως αν ήθελε θα την είχε δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα. «Καμία διαρροή δεν έχει πέσει μέσα», είπε.

«Μου επιτέθηκαν όλοι όταν έβαλα το θέμα των εγγυήσεων στην Κύπρο» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Αποκάλυψε ότι είχε υποβάλλει παραίτηση όταν διαπίστωσε πως ο Καμμένος στις ΗΠΑ είχε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση αλλά ότι τότε δεν επέμεινε γιατί μεσολάβησε η ψηφοφορία των Σκοπίων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης επανέλαβε ότι είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση στην τελετή παράδοσης.

Για τους ΑΝΕΛ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σωτηρίας συνεργάστηκε με τη λαϊκή δεξιά. «Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση», είπε επίσης.

Πηγή: skai.gr


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα