Λ. Χριστοφόρου προς Katainen: Να στηριχθούν οι ΜμΕ και οι πρόσφυγες της Κύπρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο επενδύσεων

Λ. Χριστοφόρου προς Katainen: Να στηριχθούν οι ΜμΕ και οι πρόσφυγες της Κύπρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο επενδύσεων

 


Αποστολή Στρασβούργο

Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των προσφύγων της Κύπρου, ζήτησε από τον αρμόδιο επίτροπο ενώπιον  του ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ Λευτέρης Χριστοφόρου. 

Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά την συζήτηση για την παράταση, μέχρι και το 2020 της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και της βελτιωτικής Αναθεώρησης του, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου ανάφερε:

“Θεωρώ πολύ σημαντικό να τονίσω, αξιοποιώντας και την  παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου του κ Katainen,  ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή η νέα πρωτοβουλία με την επέκταση του σχεδίου αλλά και με την αναθεώρηση του να επικεντρωθεί και σε μικρές χώρες, όπως η Κύπρος. Οι μικρές χώρες δεν είχαν τα εργαλεία και τα μέσα για να μπορέσουν αν ανταπεξέλθουν και να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις και να επωφεληθούν, μέχρι σήμερα, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων

Εάν, πραγματικά, υπήρξε μια τέτοια τεράστια απήχηση σε αυτό το σχέδιο, που για πρώτη φορά γίνεται κάτι ανάλογο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν πέραν των 535.000 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΕ, αποτελεί πρόκληση και για την δική μου χώρα την Κύπρο, όπου υπάρχει αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί το Ταμείο, στον Τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.”

Συνεχίζοντας ο Κύπριος Ευρωβουλευτής τόνισε:

“Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η διεύθυνση και η διοίκηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων για να υποβοηθήσει την χώρα μου, η οποία έχει την δυνατότητα να αναπτύξει ενεργειακές υποδομές, έχει την δυνατότητα να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη θέση κι έχουν ανάγκη χρηματοδότησης από το Ταμείο.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής υπέδειξε στον Επίτροπο ότι υπάρχει δυνατότητα το ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων να στηρίξει και τον προσφυγικό Κόσμο της Κύπρου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά.

“Υπήρξε σημαντική επισήμανση από εσάς κ. Katainen, όπου αναφέρατε την Φινλανδία ως παράδειγμα χώρας της ΕΕ, όπου χρηματοδοτήθηκαν κοινωνικά έργα και κοινωνικά προγράμματα, πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Πιστεύω  ότι η Κύπρος η οποία έχει 200.000 προσφυγικό πληθυσμό, κατ΄ ανάλογο τρόπο, μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. Μπορεί το Ταμείο να στηρίξει τους πρόσφυγες στην Κύπρο για την Στέγαση τους,  την Επαναδραστηριοποίηση τους και  την Ανάπτυξη τους. Με αυτό το τρόπο θα  δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα και ένα καλό παράδειγμα, ότι αυτό το σχέδιο δεν είναι μόνο για μεγάλα έργα, αλλά προσφέρεται και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για κοινωνικές υποδομές και για κοινωνικά έργα, όπως αυτά που θα αφορούν τους Πρόσφυγες της Κύπρου”


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα