Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Απαιτητικός ο δρόμος προς την κορυφή

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Απαιτητικός ο δρόμος προς την κορυφή

 


 


Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της PariMatch, αποκαλύπτει το παρόν και το μέλλον του κυπριακού επιχειρείν σε θέματα διεύθυνσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Της Νικολέττας Λιβέρα

 

«Από τα πρώτα μου βήματα στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, ήξερα που ήθελα να φθάσω, αυτό που δεν ήξερα ήταν πόσο απαιτητικός θα ήταν ο δρόμος για την κορυφή…». Με το συγκεκριμένο moto, πορεύθηκε 16 χρόνια τώρα η Μαριάννα Χατζηαντωνίου. Αποκαλύπτει στο Ευρωκέρδος, αν υπάρχουν κανόνες στο επιχειρείν, ποιες αλλαγές έχουν υπάρξει στην επιχειρηματική Κύπρο, του χθες και του σήμερα.

Η επιτυχία της φαίνεται και από την αποδοχή που έχει στο επιχειρηματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin καθώς πλέον την ακολουθούν περισσότεροι από 30.000 επαγγελματικές προσωπικότητες, ενώ “blog-aρει” καθημερινά μέσα από το bizandlove.com.

Ποιές είναι οι κύριες τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της εργασίας στη Κύπρο;

Αυτό που χαίρομαι πραγματικά τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, είναι ότι οι επιχειρήσεις και γενικότερα οι επιχειρηματίες πιστεύουν και βασίζονται περισσότερο στους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, στο να διαμορφώσουν την στρατηγική στην οποία η επιχείρηση θα πορευθεί. Θα έλεγα λοιπόν ότι η νέα τάση που βλέπουμε να κυριαρχεί πλέον στην Κύπρο, είναι η συνεργασία ανάμεσα σε στελέχη πρώτης γραμμής και στελέχη προσωπικού. Μία συνεργασία που είναι πλέον αναγκαία τόσο σε μεγάλους οργανισμούς όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μιας και οι διευθυντές πρώτης γραμμής έχουν πλέον αρμοδιότητες που αφορούν την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

«Αυτό που έλεγα πάντα από τα πρώτα μου χρόνια στο χώρο, είναι να βάζουμε τα ταλέντα σε πρώτο πλάνο. Οι οργανισμοί γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διαθέτουν τους καλύτερους προκειμένου να πετύχουν σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Αυτές οι τάσεις αφορούν περισσότερο κάποιους συγκεκριμένους κλάδους ή ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις; 

Όπως έχω προαναφέρει αυτή η καινούργια τάση που πλέον εντοπίζεται στις πλείστες επιχειρήσεις στην Κύπρο, δηλαδή η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των στελεχών πρώτης γραμμής και των διευθυντών προσωπικού δεν περιορίζεται και δεν αφορά συγκεκριμένους κλάδους. Οι αρμοδιότητες που έχουν πλέον αυτοί οι δύο πυλώνες των εταιρειών, δεν περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις, αλλά αφορά τομείς όπως η εκπαίδευση και η διατήρηση της παραγωγικότητας τους μέσα από την ανάπτυξη των ικανοτήτων του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Είστε 16 χρόνια στο χώρο. Πώς θα μεταβληθεί το talent management στο μέλλον σε σχέση με σήμερα; 

Αυτό που έλεγα πάντα από τα πρώτα μου χρόνια στο χώρο, είναι να βάζουμε τα ταλέντα σε πρώτο πλάνο. Οι οργανισμοί γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διαθέτουν τους καλύτερους προκειμένου να πετύχουν σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Μαζί με την παραδοχή ότι πρέπει να προσλαμβάνουν, να αναπτύσσουν αλλά και παράλληλα να διατηρούν τους ταλαντούχους εργαζόμενους, οι εταιρείες γνωρίζουν ότι πρέπει να διαχειρίζονται τα ταλέντα ως ένα κρίσιμο συστατικό για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε στάδιο συνεχούς ανάκαμψης ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλές επιχειρήσεις που πασχίζουν να επιβιώσουν. Σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον περικοπών και ριζικής μείωσης κόστους, πώς μπορεί το HR να φανεί πιο χρήσιμο στον CEO και τους εργαζομένους;

Ο περιορισμός των δαπανών είναι ασφαλώς ένα σημαντικό και απαραίτητο μέρος του κύκλου της επιχείρησης. Κάποιες φορές, οι περικοπές προσωπικού είναι αναγκαίες προκειμένου να επιτευχθούν οι απαραίτητοι στόχοι.

Το HR μπορεί ξεκάθαρα να συνεισφέρει στην «ανθρώπινη» υλοποίηση της απόφασης για μείωση προσωπικού, στη συμμόρφωση με όσα προβλέπει η νομοθεσία, στις υπηρεσίες στήριξης των εργαζομένων κ.ά. Κυρίως, το HR μπορεί να προσφέρει σημαντική αξία πριν την υλοποίηση, στη διαδικασία της λήψης αποφάσεων που οδηγούν στις απολύσεις, παρουσιάζοντας στην ηγεσία του οργανισμού εναλλακτικές λύσεις, ιδίως στην περίπτωση που η μείωση ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων της επιχείρησης.

Ποιές είναι οι πιο κρίσιμες δεξιότητες στις οποίες πρέπει να εστιάσουν οι επαγγελματίες Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να είναι πιο έτοιμοι για το μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον; 

Μέσα από την εμπειρία μου θεωρώ ότι οι επαγγελματίες διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να εστιάσουν σε δεξιότητες που θα τους δώσουν μεγαλύτερη ευεξία, διαφάνεια σε ότι αφορά τις διαδικασίες και στρατηγικές καθώς και να θέσουν σαν στόχο την μετάβαση από την ιεραρχία σε μια πιο «οριζόντια» ηγεσία, με μεγαλύτερη εξισορρόπηση της εξουσίας στις εργασιακές σχέσεις και αύξηση της σημασίας των δικτύων επαφών και των κοινωνικών και εξωτερικών συνεργειών.

Για να πάμε και λίγο σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Πιστεύετε ότι η διεθνή εμπειρία σας, εκτιμήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να έρθει η συνεργασία σας με την PariMatch; Ποιός θα είναι ο ρόλος σας και ποιος ο στόχος της εταιρίας; 

Θεωρώ πως ναι, μιας και η άμεση τριβή μου όλα τα χρόνια με τον επιχειρηματικό κόσμο του εξωτερικού, μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε εταιρείες με άτομα από διαφορετικές κουλτούρες και να χτίσω πάνω σε αυτές την εσωτερική κουλτούρα της κάθε εταιρίας. Θεωρώ αυτή την συνεργασία μου σαν σταθμό στην καριέρα μου μιας και θα έχω την ευκαιρία να εφαρμόσω συστήματα και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού που θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες 1600 ανθρώπων. Από τη θέση μου σαν Group HR Director θα έχω την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους και συνεργάτες μου να αναδείξουμε την PariMatch σαν Employer of Choice για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν και για όσους θα ήθελαν να ενταχθούν στο δυναμικό μας.

Εκτός από HR Specialist είστε και Blogger. Το Bizandlove βλέπουμε ότι προχωρά με γοργά βήματα και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο status.

Blogger τους τελευταίους 3 μήνες άρα ακόμη έχω δρόμο να γίνω specialist. Το bizandlove δημιουργήθηκε πολύ αυθόρμητα και παρορμητικά θα έλεγα από μέρος μου μέσα από την ανάγκη μου να επικοινωνήσω και να μοιραστώ εμπειρίες και γνώσεις. Έχω μια πολύ αξιόλογη ομάδα και συνεργάτες τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια γιατί το στηρίζουν και το αγάπησαν από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του. Αυτό που πραγματικά βλέπω όσο περνά ο καιρός είναι ότι διαβάζεται από  ένα σταθερό κοινό που μήνα με μήνα (σταδιακά) αυξάνεται και αυτό μου δίνει σίγουρα το θάρρος να συνεχίσω.

Και κάτι τελευταίο. Μιλάμε με την κυρία 30Κ στο Linkedin; 

Το Linkedin πάντα ήταν για μένα ένα εργαλείο στη δουλειά μου. Σου δίνει πρόσβαση σε ένα μεγάλο pool of candidates και αυτό με βοηθά πάρα πολύ στο κομμάτι των προσλήψεων. Τώρα οι 30,000 followers να πω ότι έχουν προκύψει σταδιακά και χαίρομαι πραγματικά που ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ένα αποκλειστικά δικό του social media tool.

Πηγή: Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα