ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ – Ρώσοι και Κύπριοι πρώτοι στη λίστα αγοραστών

ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ – Ρώσοι και Κύπριοι πρώτοι στη λίστα αγοραστών

 


 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Μαρίνας στην Αγία Νάπα, η οποία τοποθετείται χρονικά τέλη του 2021.

Μεγάλο ατού της Μαρίνας Αγίας Νάπας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μαρίνες στην Κύπρο είναι ο μοντέρνος και ξεχωριστός σχεδιασμός της, που θυμίζει έργα που βλέπει κανείς στα Εμιράτα και στην Ασία.

«Το έργο αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και θα συμβάλει στην ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος», τονίζει στο Ευρωκέρδος ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Ltd, Σταύρος Καραμοντάνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον των κυπρίων αγοραστών.

 

To κόστος της επένδυσης και οι κύριοι μέτοχοι του έργου;

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ και όχι 220 εκατ. ευρώ όπως είχαμε αρχικά ανακοινώσει. Τα 220 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις αρχικές εκτιμήσεις στο στάδιο της πολεοδομικής άδειας. Προχωρώντας στον λεπτομερή σχεδιασμό και στην έκδοση της άδειας οικοδομής και της ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών και μηχανολογικών εργασιών το κόστος του έργου ανήλθε στα 250 εκατ. ευρώ στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Κύριοι μέτοχοι του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας είναι η οικογένεια Καραμοντάνη μέσω της G. Caramondani Investments Ltd με 20% και ο Αιγύπτιος επενδυτής Ναγκίμπ Σαουίρις μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Gemini Holding με 80%. Η επενδυτική εταιρεία του Ναγκίμπ Σαουίρις έχει διεθνή παρουσία και η έδρα της είναι το Κάιρο. Μεταξύ άλλων ασχολείται με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ακινήτων και ένα από τα κύρια έργα της θεωρείται και η Μαρίνα Αγίας Νάπας.

 

Που διαφέρει η Μαρίνα Αγίας Νάπας από τις άλλες μαρίνες της Κύπρου;

Μεγάλο ατού της Μαρίνας Αγίας Νάπας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μαρίνες είναι ο μοντέρνος και ξεχωριστός σχεδιασμός της.

Πρόκειται για ένα έργο που δεν βρίσκεται «μέσα» στην καρδιά της Αγίας Νάπας (αλλά στην περιοχή Αγία Θέκλας – Μακρόνησος) και σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια διαφορετική  εμπειρία στους επισκέπτες, αλλά και κίνητρα για να επιστρέψουν ξανά. Η αρχιτεκτονική του έργου ήταν ύψιστης σημασίας και ο σχεδιασμός του από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο SmithGroupJJR το οποίο εξειδικεύεται στην κατασκευή παραθαλάσσιων έργων και μεικτών αναπτύξεων, το κάνει να ξεχωρίζει.

Αυτό που λήφθηκε σοβαρά υπόψη για τον σχεδιασμό του έργου, με τις οδηγίες των επενδυτών, ήταν ο σχεδιασμός ενός έργου «μαγνήτη», μιας και η περιοχή της Αγίας Νάπας είναι εξ ολοκλήρου τουριστική. Είναι ένα έργο που θα μαγνητίζει τόσο το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των επενδυτών – αγοραστών των οικιστικών αναπτύξεων, το οποίο θα συμβάλει γενικότερα στην μείωση του προβλήματος της εποχικότητας, που βάζει «λουκέτο» στην Αγία Νάπα τους χειμερινούς μήνες. Βλέπουμε επίσης με την έναρξη των κατασκευαστικών έργων της Μαρίνας και τη δημιουργία και άλλων πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, που δίνουν άλλη διάσταση στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού που είναι το ζητούμενο.

Η Μαρίνα θα περιλαμβάνει 190 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα σε δύο εντυπωσιακούς πύργους άνω των 100 μέτρων οι οποίοι θα προσφέρουν απρόσκοπτη θέα σε όλους τους ενοίκους, 29 πολυτελείς επαύλεις, Μαρίνα με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείο, καθώς και πλειάδα επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων.

Είναι ένα πρωτοποριακό έργο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μιας και τέτοιας εμβέλειας έργα συναντούμε κυρίως στα Εμιράτα και στην Ασία.

Να σημειώσω πως είναι ένα έργο που ξεχωρίζει από τις υφιστάμενες μαρίνες της Κύπρου όπως τη Μαρίνα Λάρνακας, τη μαρίνα στο St Raphael Λεμεσού η οποία είναι μια μικρή ιδιωτική μαρίνα και δεν έχει λόγω του μεγέθους της πολλές υπηρεσίες, και τη Μαρίνα Λεμεσού η οποία είναι η πρώτη μεγάλη ιδιωτική μαρίνα και επίσημο λιμάνι εισόδου προς την Κυπριακή Δημοκρατία όπως θα είναι και η μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία όπως ανέφερα διαφέρει λόγω σχεδιασμού.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα είναι ένα «διαμάντι» για την Κύπρο, το πιστεύουμε και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε για να το πετύχουμε.

“Όλες οι κυβερνήσεις επενδύουν στον τουρισμό και είναι ίσως ο μόνος τομέας όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό στόχο, όσον αφορά την πολιτική στήριξης του τομέα και ενδυνάμωσής του”

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες; Είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων; Ποιο το πλάνο ολοκλήρωσης του έργου;

Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016 και αυτή τη στιγμή οι εργασίες που έχουν γίνει επίμπτουν μέσα στα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Συγκεκριμένα έχουν ολοκληρωθεί κατά 60% τα έργα κατασκευής της α’ φάσης που αφορούν λιμενικά έργα, όπως για παράδειγμα η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και η αναγκαία επίχωση μιας και το 90% του έργου εκτείνεται στη θάλασσα. Η κατασκευή του Νότιου βραχίονα μήκους ενός χιλιομέτρου μέσα στη θάλασσα βρίσκεται στο 40%, σύμφωνα πάντοτε με τον προγραμματισμό.

Στην α’ φάση του έργου θα ολοκληρωθούν όλα τα λιμενικά έργα και τα έργα υποδομής. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούνιο του 2019, που είναι ο στόχος και η δέσμευση μας να μπορεί να ανοίξει η Μαρίνα για να μπορεί να μπει μέσα κάποιος είτε με το σκάφος, είτε οδικώς σαν επισκέπτης, με την παροχή φυσικά των σχετικών υπηρεσιών.

Η β’ φάση αφορά το οικιστικό κομμάτι –τους δύο πύργους, την εμπορική ζώνη και τις επαύλεις- οι εργασίες της οποίας θα γίνονται παράλληλα με την α’ φάση.

Η εμπορική ζώνη όπως ανέφερα θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2019 και με αυτό εννοώ τα εστιατόρια, καφέ, κάποια καταστήματα και κάποιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες της μαρίνας και τα σκάφη που ελλιμενίζονται, ενώ ολοκληρωτικά το έργο θα παραδοθεί το τέλος του 2021, με την παράδοση κάποιων οικιστικών μονάδων να ξεκινά από το 2020.

 

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα περιλαμβάνει 190 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα σε δύο εντυπωσιακούς πύργους άνω των 100 μέτρων

Από ποιες χώρες υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον και ποιο το κόστος των οικιστικών μονάδων;

Υπάρχει τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον από Ρωσία, Αίγυπτο, Λίβανο, Ισραήλ, τα Εμιράτα, την Ευρώπη -όπως για παράδειγμα Γαλλία και Ελβετία-, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον των κυπρίων αγοραστών.

Αυτή τη στιγμή οι Κύπριοι είναι δεύτεροι σε ποσοστό αγοράς, κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει αλλά μας ευχαριστεί. Αυτό που δεν περιμέναμε σίγουρα ήταν το ότι θα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ρώσοι, αρκετοί από τους οποίους είναι ήδη κάτοικοι Κύπρου και ειδικότερα κάτοικοι της επαρχίας Λεμεσού.

Οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων ξεκινούν από 700,000 ευρώ και αγγίζουν τα 6-7 εκ. ευρώ για τα δύο ρετιρέ διαμερίσματα στον ανατολικό πύργο, του οποίου το 50% των διαθέσιμων διαμερισμάτων έχει ήδη πωληθεί.

Οι τιμές των επαύλεων με δωμάτια από 3 έως πέντε υπνοδωματίων ξεκινούν από τα 4,5 εκ. ευρώ μέχρι τα 7,5 εκ. ευρώ. Σίγουρα ανάλογο ενδιαφέρον θα υπάρξει και για τον Δυτικό Πύργο.

Διατίθενται επίσης προς πώληση και 29 επαύλεις με τις 11 από αυτές να βρίσκονται πάνω στην παραλία, εκ των οποίων οι δύο από αυτές έχουν πωληθεί.

 

Γιατί επιλέγηκε η Λευκωσία για τη δημιουργία κεντρικών γραφείων;

Αυτή τη στιγμή κτίζουμε τα δικά μας Κεντρικά Γραφεία που αποτελούν μέρος της συνολικής ανάπτυξη της μαρίνας, ωστόσο η επιλογή της Λευκωσίας για στέγαση των γραφείων μας στην παρούσα φάση δεν ήταν τυχαία.

Η Λευκωσία εξελίσσεται σε επιχειρηματικό κέντρο, βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας Caramondani, συγκεντρώνει όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες με τις οποίες έχουμε συνέχεια επαφή και τα γραφεία μας βρίσκονται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές στα κεντρικά γραφεία της Μαρίνας μπορούν να δουν ένα  «μοντέλο» διαμερίσματος που θα κατασκευαστούν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, δίνοντας έτσι στους μελλοντικούς αγοραστές των διαμερισμάτων αλλά και επαύλεων στην Μαρίνα Αγίας Νάπας να ζήσουν την εμπειρία των διαμερισμάτων πριν τα αγοράσουν.

 

Με την επένδυση στη Μαρίνα Αγίας Νάπας από τον Ναγκίμπ Σαουίρις, ανοίγει η πόρτα και για άλλες αιγυπτιακές επενδύσεις;

Σίγουρα η επένδυση του Ναγκίμπ Σαουίρις δεν θα περάσει απαρατήρητη από επενδυτές τέτοιου επιπέδου. Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν και άλλοι Αιγύπτιοι επενδυτές, είμαι όμως σίγουρος πως η επένδυση αυτή τράβηξε περισσότερα ξένα βλέμματα προς την Κύπρο.

Να μην ξεχνάμε πως και ο ίδιος ο Ναγκίμπ Σαουίρις εξέφρασε τη θέληση του και για άλλες δικές του επενδύσεις στην Κύπρο.

 

Σαν επενδυτής είστε ικανοποιημένος από την στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού;

Αυτό που φαίνεται διαχρονικά είναι πως όλες οι κυβερνήσεις επενδύουν στον τουρισμό και είναι ίσως ο μόνος τομέας όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό στόχο, όσον αφορά την πολιτική στήριξης του τομέα και ενδυνάμωσης του.

Έγιναν πολλά όμως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα σχετικά με την παροχή κινήτρων, και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών. Το σύστημα νοσεί λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών που εμπλέκονται. Η θέληση υπάρχει, πρέπει όμως να γίνουν ακόμη πολλά.

Εν κατακλείδι, αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως η ανάπτυξη της Αγίας Νάπας, χρειάζεται στρατηγική και πρόγραμμα. Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να μπει τέρμα στην ανομία και στην «άτακτη» ανάπτυξη, ειδικά στην περιοχή που αναπτύσσεται η Μαρίνα και πάνω σε αυτό έχουμε καταθέσει και επίσημα τις δικές μας παρατηρήσεις. Η περιοχή Μακρονήσου και Αγίας Θέκλας τώρα άρχισε να αναπτύσσεται και αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για τις αρχές να θέσουν τις σωστές βάσεις έτσι ώστε να αποφύγουμε τις κακόγουστες αναπτύξεις του παρελθόντος με τις ταμπέλλες και τα κτίρια παντός είδους, γούστου και χρωματισμού.

Πηγή: Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα