Η ναυτιλία αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας

Η ναυτιλία αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας

 


Η “Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας”, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κύριος στόχος της “Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας” είναι η προβολή της μεγάλης συνεισφοράς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην οικονομία των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ναυτιλία στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας

Ως εκ τούτου, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση του στις 19 Μαΐου, σε συνδυασμό με τους εορτασμούς της 10ης “Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας”. Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για την περαιτέρω προώθηση της “Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας”, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο προσκάλεσε την Magda Kopczynska, Διευθύντρια Θαλάσσιων Μεταφορών, Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Γενική Συνέλευση, η οποία τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής.

Ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Κύπρο και μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για την “Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας”, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο θα διοργανώσει επίσης Αιμοδοσία, ανάμεσα στο προσωπικό των Ναυτιλιακών Εταιρειών-Μελών του, την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, στη Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, προβάλλοντας έτσι ένα μέρος του πολυσχιδούς κοινωφελούς έργου που επιτελεί η Ναυτιλιακή Βιομηχανία εδώ και δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από παρόμοιες αιμοδοσίες που έχουν διοργανωθεί τα τελευταία 25 χρόνια, τόσο από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, όσο και από εταιρείες Μέλη του, έχουν συγκεντρωθεί πέραν των 2000 μονάδων αίματος, μια προσφορά η οποία έχει τιμηθεί από την Συντονιστική Επιτροπή Αιμοδοσίας της πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα