Μέχρι 3/11 η α’ φάση του διαγωνισμού για το μηχανογραφικό σύστημα του Τμ. Φορολογίας

Μέχρι 3/11 η α’ φάση του διαγωνισμού για το μηχανογραφικό σύστημα του Τμ. Φορολογίας 


Λήγει στις 3 Νοεμβρίου η πρώτη φάση του διαγωνισμού για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε σχέση με την εγκατάσταση στο Τμήμα Φορολογίας νέου ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος, συνολικού κόστους €30 εκατομμυρίων.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης τόνισε ότι το σύστημα θα δίδει τη δυνατότητα ενιαίου χειρισμού των υποθέσεων είτε για άμεση είτε για έμμεση φορολογία καθώς θα ενοποιηθεί η βάση, ενώ ο πολίτης θα έχει καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία και σημείωσε ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η κατακύρωση του έργου θα γίνει εντός του 2018.

Στόχος του Τμήματος είναι να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπογράμμισε και σημείωσε ότι το όλο έργο έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο οποίο συμμετέχουν Υπουργοί.

Αναφέροντας ότι η διαδικασία του διαγωνισμού έχει δύο φάσεις, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι ο διαγωνισμός άνοιξε στις 31 Ιουλίου και με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στις 3 Νοεμβρίου, θα εξεταστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά κριτήρια, την ομάδα του έργου και προηγούμενα έργα αυτών που θα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα επιλεγούν μέχρι πέντε από αυτούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας είπε ακόμη ότι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα δοθεί νέο χρονικό πλαίσιο όπου θα τεθούν λεπτομερείς προδιαγραφές του έργου και θα γίνει τεχνική και οικονομική αξιολόγηση.

Πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται από το Τμήμα Φορολογίας σε συνεργασία με τους Γερμανούς συμβούλους του τους οποίους πληρώνει η ΕΕ μέσω του προγράμματος τεχνικής βοήθειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα