Το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό

Το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό

 


 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Η εισαγωγή του θρυλικού Volkswagen Beetle στην Κύπρο το 1953 ήταν το πρώτο σημαντικό ορόσημο στην κοινή ιστορία της Volkswagen με τον Όμιλο Π. Μ. Τσεριώτη, η οποία εξελίχθηκε σε μια πολύχρονη σχέση μέσα από τη Unicars η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα στην κυπριακή αγορά τα αυτοκίνητα Volkswagen, Audi (από το 1976), SEAT (από το 1990), Skoda (από το 1998), Lamborghini και τις μοτοσυκλέτες Ducati και τα φορτηγά MAN του Ομίλου, που προστέθηκαν αργότερα.

Η ιστορία του Ομίλου Π. Μ. Τσεριώτη  που συμπλήρωσε φέτος 100 χρόνια πρωτοπορίας και εξέλιξης, ξεκίνησε από την εποχή του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο ιδρυτής του Ομίλου, Παναγιώτης Μιχαήλ Τσεριώτης, έθετε τα θεμέλια για μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Επί ευκαιρίας της 100ης επετείου της Π. Μ. Τσεριώτη, συναντήσαμε τον Fred Kappler, Διευθυντή Πωλήσεων του Ομίλου Volkswagen, που βρέθηκε στην Κύπρο για τους εορτασμούς.

Πως βλέπει όμως Fred Kappler τη συνεργασία των δύο ομίλων; «Η ομαδική συνεργασία σημαίνει το παν για την επιτυχία, ειδικά στις πιο δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε μιλώντας στο Ευρωκέρδος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη του Ομίλου Π. Μ. Τσεριώτη, και προσβλέπουμε σε πολλά ακόμα χρόνια συνεργασίας και ανάπτυξης. Το μέλλον επιφυλάσσει νέες ευκαιρίες και συναρπαστικές προκλήσεις, που θα βιώσουμε από κοινού ως εταίροι. Η τελευταία οικονομική κρίση έδειξε για άλλη μια φορά ότι μαζί, είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες».

Fred Kappler, Διευθυντής Πωλήσεων του Ομίλου Volkswagen

Ζητώντας του να σχολιάσει τη νέα στρατηγική της Volkswagen, «Together 2025: H κοινωνία αλλάζει, η ψηφιοποίηση αυξάνεται, η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση, ανατρέπουν το παιχνίδι», σημείωσε πως πρόκειται για μια βιομηχανία που αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει. «Η ψηφιοποίηση, η αλλαγή της συμπεριφοράς των πελατών και η τεχνολογική καινοτομία αποτελούν απαιτητικές προκλήσεις», ανέφερε.

«Ως Όμιλος Volkswagen αναζητούμε νέους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές και να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες εξελίξεις και την τεχνολογική πρόοδο σαν ευκαιρίες για την εταιρεία μας. Όσον αφορά το μέλλον, αντιλαμβανόμαστε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η στροφή προς αυτή τη νέα τεχνολογία σημαίνει πως θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη αλλαγή στα αυτοκίνητα και στις υπηρεσίες μας – κάτι για το οποίο ετοιμαζόμαστε καιρό. Υπάρχουν ήδη κάποια μοντέλα στην αγορά, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο στόχο μας. Θα επεκτείνουμε το στόλο μας κατά το προσεχές έτος τον οποίο θα παρουσιάσουμε σε διάφορες εκθέσεις αυτοκινήτου, με την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων να κυκλοφορεί τον επόμενο χρόνο.

Φυσικά, όλα τα αυτοκίνητα μας – ανεξάρτητα από το αν θα είναι συμβατικά, ηλεκτρικά ή υβριδικά, αποτελούν τη τελευταία λέξη τεχνολογίας και καλύπτουν τις όποιες ανάγκες των αγοραστών».

Ερωτηθείς για το ποσοστό των πωλήσεων που θα έχουν τα ηλεκτρικά, υβριδικά και μη βενζινοκίνητα οχήματα, σε 10 χρόνια από τώρα, απάντησε πως σε 10 χρόνια περίπου το 25% των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά, και πάνω από το 50% θα είναι πλήρης ή μερικώς υβριδικά». Πηγή: ‘Περιοδικό Ευρωκέρδος


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα