Μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του Mozart στο Pafos Aphrodite Festival

Μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του Mozart στο Pafos Aphrodite Festival 


Πρόκειται για το ρομαντικό αριστούργημα «Η Απαγωγή από το Σεράι» με ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών

 

Μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της λυρικής τέχνης, το ρομαντικό αριστούργημα του W. A. Mozart, “Die Entführung aus dem Serail”- «Η Απαγωγή από το Σεράι», ανεβάζει το 19o Pafos Aphrodite Festival στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Οι λάτρεις της όπερας θα απολαύσουν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα το οποίο υπογράφουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της λυρικής σκηνής και αποτελεί μια συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. και του Θεάτρου της Πίζας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Alexander the Great στην Πάφο και στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι συντελεστές και καλλιτέχνες της όπερας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus, Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος τόνισε, ότι μέσα από την μακρόχρονη δημιουργική πορεία του θεσμού, η Πάφος αλλά και η χώρα μας ευρύτερα, έχει αποκτήσει το δικό της στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης και έχει καταστεί χώρος μόνιμης και γόνιμης συνάντησης λαών και πολιτισμών. Φέτος πρόσθεσε, που η Πάφος έχει τη μεγάλη τιμή αλλά και τη βαριά ευθύνη να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και η διοργάνωση της Όπερας αποτελεί μία από τις κύριες εκδηλώσεις του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Πάφος 2017, η ανάγκη για αρτιότητα του θεσμού, τόσο από καλλιτεχνική όσο και από οργανωτική άποψη, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Είμαι βέβαιος σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, ότι θα προσφέρουμε και φέτος στο κοινό που μας τιμά με την εμπιστοσύνη του, μια μοναδική εμπειρία και οι συντελεστές θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές καλλιτεχνικής δεξιότητας και ύψιστης αισθητικής μαγείας.

Ο Διευθυντής των  Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Παρασκευά υπογράμμισε, ότι η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival συνέβαλε τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί μας και στη διαμόρφωση ενός κοινού με ιδιαίτερη αγάπη για την όπερα. Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφο πρόσθεσε, γνώρισε ένδοξες μέρες με παραστάσεις που άφησαν εποχή στο καλλιτεχνικό στερέωμα του μικρού, αλλά πλούσιου σε πολιτισμό νησιού μας. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε επεσήμανε, καταφέραμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την στήριξη μας σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό.

Εκ μέρους της Προέδρου του Δ.Σ του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου κας Αίγλης Παντελάκη, μίλησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Nenad Bogdanovic, ο οποίος ανέφερε ότι η συμμετοχή αριθμού χορωδών από την Κύπρο είναι ουσιώδους σημασίας για την πορεία του θεσμού. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα συμπλήρωσε, το γεγονός ότι η συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με το Pafos Aphrodite Festival έχει πια εδραιωθεί και σας διαβεβαιώνουμε ότι, τόσο η Διοίκηση και οι Μουσικοί της Ορχήστρας συμμετέχουν και εργάζονται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάθε φορά.

Η σκηνοθέτις της παράστασης κα Leigh Holman, περιγράφοντας συναισθήματα που δημιουργεί η ρομαντική όπερα «Η Απαγωγή από το Σεράι», τόνισε ότι ο Mozart μας θυμίζει να γελάμε, να αισθανόμαστε βαθιά, να κρατάμε τους όρκους μας και  να αγαπάμε. Ο Mozart πρόσθεσε, ήταν μόλις 25 ετών το 1782 όταν έκανε πρεμιέρα η όπερα στη Βιέννη και εισέπραξε υπέροχες κριτικές για τη μουσική, την κωμική της δράση και τις φωνητικές της απαιτήσεις. Οι θεατές στην Ευρώπη σημείωσε η Leigh Holman, είχαν σαγηνευτεί από τον «Οριενταλισμό», ο οποίος εισαχθεί στην Ευρώπη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και η επίδραση του ήταν εμφανής στην αρχιτεκτονική, την τέχνη, το σχέδιο και τη μουσική σε όλη την Δυτική Ευρώπη.

Ο Διευθυντής της Ορχήστρας κ. Daniele Agiman αναφερόμενος στον Mozart είπε, ότι ήταν γεμάτος ενέργεια, ελπίδα και αγαπούσε πάρα πολύ την τέχνη και τη δημιουργία. Η μουσική αυτής της απίστευτης όπερας υπογράμμισε, εκπέμπει ενέργεια και δύναμη και προκαλεί όλα τα συναισθήματα που μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος στη ζωή: ευτυχία, θλίψη, άγχος. Συναισθήματα εξήγησε, που δεν περιγράφονται με λόγια αλλά με τη μουσική ενός 25χρονου μουσικού που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά μας. Ο Daniele Agiman εξέφρασε επίσης τη χαρά του που η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το νησί της Αφροδίτης, της Θεάς της αγάπης, του έρωτα και της ομορφιάς.

Tη Συνέντευξη Τύπου συντόνιζε η Διευθύντρια του Pafos Aphrodite Festival Cyprus κα Στέλλα Σιέπη, ενώ εντυπωσίασαν με την παρουσία τους οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που σηκώνουν στους ώμους τους τη φετινή παραγωγή.

Θεσμικοί Χορηγοί του Pafos Aphrodite Festival 2017 είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Μέγας Χορηγός της φετινής διοργάνωσης η Τράπεζα Κύπρου μέσω του Premier Club. Υποστηρικτής My Guide Cyprus. Χορηγός Φιλοξενίας Kanika Hotels and Resorts.

 

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival Cyprus, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy και οι τιμές ανέρχονται στα €25, €40, €50 και €70. Το κοινό μπορεί επίσης να εξασφαλίσει εισιτήρια και μέσω της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus επικοινωνώντας με το Τηλ. 26822218.

Και στις τρεις παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

Διευθετήσεις για την τροχαία κίνηση

Η Εταιρεία Pafos Aphrodite Festival Cyprus, διοργανώτρια των παραστάσεων της όπερας “Die Entführung aus dem Serail” (Η Απαγωγή από το Σεράι) που θα παρουσιαστεί στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 πληροφορεί το κοινό ότι κατά την διάρκεια του τριημέρου των παραστάσεων και μεταξύ των ωρών 6.00 το απόγευμα με 8.30 το βράδυ  θα απαγορεύεται η διακίνηση οχημάτων στους μη κατόχους εισιτηρίων όπερας στην λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στο ύψος Παφίας Αφροδίτης, στην οδό Λήδας, στην οδό Αλκμήνης στο ύψος της Εκκλησίας Θεοσκέπαστης, στην οδό Αρτέμιδος, στην οδό Διονύσου  και στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Ιάσωνος.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων της όπερας, για δική τους διευκόλυνση, όπως κατευθύνονται από τον κυκλικό κόμβο του Παφιακού Σταδίου προς τις λεωφόρους Δημοκρατίας και Ποσειδώνος ακολουθώντας την διαμορφούμενη σήμανση.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.00 μ.μ. ακριβώς.


Comments

comments

Tags: festival, opera, pafos

Σχετικά με τον Συγγραφέα